Ķiršu laika atklāšana - kūka saldākām brīvdienām.

piektdiena, jūnijs 19, 2015


Šis ir peoniju un ķiršu laiks. Iespējams skaistākais laiks visā gadā, kad pārstāt skriet, izbaudīt mazos dzīves mirkļus un palutināt sevi un apkārtējos. Ar kūku. Saldu, piesātinātu un ļoti dekadentisku. Tieši tādu kāds ir šis peoniju un ķiršu laiks.





Kūkai vajadzēs :

Pamatam :

ap 350 gramiem "Oreo" cepumus (vienkāršākai alternatīvai var izmantot "Selga" šokolādes cepumus)
100g kausēta sviesta

Šokolādes pildījums :

200g piena šokolāde
100g tumšā šokolāde
200ml saldais krējums
15 g želatīns

Rotāšanai :

Sezonas ogas/ rieksti/ arī ziedi

Secība :
Pamatam sablenderē cepumus, kuros iemaisa izkausēto sviestu. Vēlreiz sablenderē. Liekam plānu pamatu piemērotā formā, veidojot augstākas maliņas. Gatavo pamatni liekam uz 20 minūtēm saldētavā. Pildījumam - šokolādes salauž nelielos gabaliņos. Uz mazas uguns uzsilda saldo krējumu (nedrīkst ļaut, lai uzvārās). Pārlejam uzsildīto saldo krējumu pāri šokolādēm un atstājam uz 2- 3 minūtēm, nemaisot. Pēc tam visu viendabīgi izmaisa. Uzbriedina želatīnu, ko pēc tam izkausē uz ūdens bāzes un iemaisa šokolādes pildījumā. Gatavo pildījumu lej pamatnē un rotā ar sezonas ogām, riekstiem vai ziediem. Gatavo kūku liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām.

Gatavo kūku - ļoti izbauda! :) Iespējams, šī nav tā piemērotākā recepte pludmales sezonas atklāšanai, taču laimīgie kalorijas neskaita! Lutiniet sevi un sev tuvākos! Lai visiem burvīgas, saldas un piesātinātas brīvdienas!




You Might Also Like

12 komentāri

  1. Tiešām neticami vienkārši! Noteikti jāpamēģina man ar viņu uztaisīt :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pamēģini gan. Man liekas Jāņos šī kūka ļoti efektīgi izskatītos rotāta ar pļavas ziediem. :)

      Dzēst
  2. Paldies par recepti! izklausās vienkārši un gardi :)

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti vienkārši, noteikti mēģināšu:)

    AtbildētDzēst
  4. Mmm izskatās ļooooti garšīgi, būs kaut kad jāizmēģina!! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. PAldies! Un, jā - kūka derētu arī Jāņiem, kā īpašs tuvāko lutināšanas paņēmiens :)

      Dzēst
  5. Izskatās tik gardi! Būs jāmēģina!

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par recepti, sanāca garda!

    AtbildētDzēst