"Alise Brīnumzemē" - Sarkanā Karaliene/ Queen of hearts

trešdiena, jūlijs 31, 2013

Šis būs mazs ieskats foto sesijām, pie kurām pēdējā laikā strādāju. Jau sen bija radusies ideja stilizēt pasakas, kā arī mēģināt veidot tēlus no visiem pazīstamajām pasakām mūsdienu stilizācijā. Šī privātā foto sesija tika iedvesmota no Luisa Kerola grāmatas "Alise Brīnumzemē", kuras spilgtākā varone, man, vienmēr, ir likusies Sarkanā kāravu karaliene.












Redzat, mis, šeit vajadzēja augt sarkanam rožu kokam, bet mēs kļūdījāmies un iestādījām baltu; ja Karaliene to atklās, mums visiem apgriezīs galvas. Tāpēc, redzat, mis, mēs darām, ko varam, iekams Ka­raliene nav…
Šajā mirklī Piecnieks, kas visu laiku uzmanīgi bija vērojis dārzu, iesaucās:
— Karaliene! Karaliene!
Visi trīs dārznieki tūdaļ nokrita garšļaukus zemē ar sejām uz leju. Atskanēja daudzu soļu troksnis, un Alise atskatījās, gribēdama redzēt Karalieni.
Pa priekšu nāca desmit kareivji ar pīķiem pār plecu, tie izskatījās tādi paši kā tie trīs dārznieki — plakani, gareni taisnstūri, kuriem stūros novietotas rokas un kājas, aiz tiem, tāpat kā kareivji, pa pāriem soļoja desmit galminieki, kas bija izrotājušies viscaur ar dimantiem. Nākamais gājienā bija Kārava Kalps, uz ro­žainā samta spilvena tas nesa Karaļa kroni, un šīs lepnās procesijas beigās soļoja Karalis un... Karaliene —ERCENA DĀMA./ Luiss Kerols "Alise Brīnumzemē"

Ideja, stils, mati, makeup - Katrīna Talce makeup/ es :)
Foto/ apstrāde - Gatis Ignāts
http://www.gatis.ignats.berta.me/

Modele: Gundega

You Might Also Like

5 komentāri

  1. es šitās jau skatījos, kad tika publicētas un tik, tik fantastiskas!! malači! :)

    AtbildētDzēst
  2. Super! Es arī atkal gribētu kādu fotosesiju.. :)

    AtbildētDzēst
  3. Skaista fotosesija un superīga ideja. :) Tikai... nesaprotams mikslis ar kāršu mastiem. Oueen of hearts ir ercena karaliene un arī bildēs redzam ercena kārti, bet kāpēc aprakstā ir minēta kārava dāma?!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Apraksts ir kopēts no grāmatas, latviešu tulkojuma, pieejama internetā. Par šo citātu arī pati nobrīnījos - domāju cita(?) grāmatas adoptācija. Taču smalkāk šo visu lietu nepētīju. Man nebija vajadzības - man Sarkanā karaliene tik un tā ir ercena karaliene. :)

      Dzēst
    2. Es jau arī domāju, ka tavs variants ir pareizais. :) Rādās, ka tas tulkotājs nav kārtis spēlējis. :D

      Dzēst