Kad džinsi atdzīvojas un naktī sapogā seju, jeb vēl viena ideja karnevāla tērpam

piektdiena, janvāris 18, 2013


Džinsi - tik pierasti, tik dažādi.  Klasiskie, tumšie, gaišie stilizētie. Sākotnēji bijuši zemas klases strādnieku apģērbs, šodien - atrodami katra garderobē. No džinsu auduma mūsdienās tiek kreatīvi veidots pilnīgi viss. Gandrīz viss. To, ko realitātē es vēl neesmu redzējusi no džinsa ( zaļā gaisma dizaineriem!) - uzzīmēju kādā aukstā ziemas vakarā, talkā ņemot Kyolan Aquacolour ķermeņa apgleznošanas krāsas un ļoti drosmīgu modeli.
Jā- cilvēks - supervaronis- džinsa seja, jeb, kas notiktu, ja mēs visi iedomu masku vietā sāktu nēsāt džinsa maskas. Šis bodyart darbiņš nebija no vieglajiem - lai tas izskatītos reāli - ir ļoti gramatiski jāievēro gaismu un ēnu saspēle - pretējā gadījumā - zīmējums var izskatīties netelpisks. Vēl - tā kā parauga no kura zīmēt īsti nebija - svarīgi ir iedomāties - no kuras puses "it kā" krīt gaisma, kas ir jāizmanto liekot gaismas un ēnas. Tas arī rada vajadzīgo ticamības dozu gala rezultātam.
Krāsojums sākas no vēlamās džinsu krāsas pamata uzklāšanas, ko nožāvē, un tad ar balto krāsu un sausu, raupju saru otu veido nodiluma efektu. Jau pēc visiem šiem sagatavošanās darbiem veidojam detaļas - pogas, nošuves, gaišzilo apdilušo maliņu un ēnojumu. Darbs, kopsummā nav grūti izdarāms, ja ir sapratne par gaismām/ ēnām un paši elementārākie mākslas pamati...un 3 stundas brīva laika un daaaaaudz pacietības!
Pabeidzot darbu , ar modeli, nospriedām, ka šis varētu būt labs risinājums  karnevālam šausmeņu stilā, gan pieaugušajiem, gan bērniem, kad nav laika taisīt tērpu, bet ir pacietība uzzīmēt masku. Un tad var visiem stāstīt, ka esi supervaronis, kam džinsi naktī atdzīvojās, un sapogāja seju.

Body/faceart/ photos/style - Rose Louxembourg
Modelis - Gatis

You Might Also Like

0 komentāri