Budžeta ebay kosmētika - vai ir vērts?

otrdiena, janvāris 22, 2013

Jā, tieši tādu e- pastu es saņēmu no kādas šī bloga lasītājas - Vai ir vērts iegādaties lētās ebay paletes?
Man tādas, laika un eksperimentu gaitā, ir sakrājušās četras. Tad, nu, mazliet apskats, komentāri un veselīga kritika.
Koektoru palete - ļoti izplatīta ebay, parasti sūta no Ķīnas. Manējai jau pusotrs gads ( nē, derīguma termiņš vēl nav beidzies - šim produktam tas ir 2,5 gadi). Kā jau var redzēt - ļoti palietota, sākotnēji  izglābusi mani daudzās fotosesijās, kad tumšie loki likās neaizklājami.
Palete - samērā universāla - 15 toņi - arī lillā, kas labi nomaskē dzeltenīgos pleķīšus  un zaļš, kas labi noklāj sarkanīgos toņus, arī pumpas, un dzeltens, kas ir ideāls cīņā ar izteiktiem acu lokiem.
Lai arī šī paletes sastāvs neatbilst visiem pieņēmumiem par eko kosmētiku, taču tā patiešām strādā - varbūt tas ir saistīts ar produkta krēmīgumu un biezo klājumu, varbūt ar cenu, kad nav žēl izmantot daudz produkta jaucot ideālo korektora toni, un, ja nesanāk - jaukt no jauna. Šī palete būs ideāls sabiedrotais iesācējiem, kam gribas spēlēties ar toņiem, eksperimentēt ar toņa intensitāti un iztušēšanu ( galvenais tiešām labi iztušēt, jo klājums pats par sevi veidojas biezs, uzkultam putukrējumam līdzīgs, un var izskatīties nedabiski, ja to neiztušē).
Palete Nr.2 - Sejas konturēšanas palete - Laikā, kad sejas konturēšana kļuva populāra, un, gandrīz, visas dārgā gala kompānijas un profesionālie meikapa ražotāji nāca klajā ar konturēšanas pūderu paletēm, Ķīna neatpalika. Ebay ir pieejamas dažādas konturēšanas paletes - sākot no 2 lieliem toņiem ( kā man), beidzot ar 6 - 8 dažādiem toņiem. Runājot par šo paleti - toņu izvēle nav īsti piemērota Eiropeīdajai rasei, taču, prātīgi lietojot var būt labs analogs dārgā gala konturēšanas paletēm. Brūnais tonis ir pārāk brūns - tas, droši vien, smuki parādās uz Aziātu sejas krāsu opcijām, taču eiropiešiem ir par brūnu - tāpēc, jālieto prātīgi.  Es mazliet pieskaros ar mīkstu konturēšanas otiņu brūnajam un labi iestrādāju vaigu kaulos - ar to pietiek - pretējā gadījuma riskējat izskatīties pēc zombija, vai cilvēka, kas iekonturējis vaigus ar dubļiem no neasfaltētā pagalma. Šoreiz- less is more! Maz lietojot - efekts skaists - bez spīguļiem, matēts un dabisks.

Arī ar balto pūderi ieteiktu nepārspīlēt - savādāk riskējat izskatīties pēc cilvēka no anatomikuma. Arī šoreiz - less is more! Mazliet pieskaramies ar otiņu un neuzkrītoši izgaismojam vajadzīgās vietas.

 Kopsummā, produkts nav slikts ( vēl par tik smieklīgu cenu) - taču ar to jāpierod rīkoties. Ja tas izdosies - rezultāts būs pārsteidzoši labs. Iesaku budžeta profesionāļiem, kas zina, ka, ne vienmēr, vairāk ir labāk, un visiem iesācējiem - lai var nenogurdināmi spēlēties ar gaismām un ēnām seju konturējot.
Palete Nr.3 - Vaigu sārtumu palete (10 toņi). Palete, par kuru man nav kritikas, ko teikt, ņemot vērā cenu
 ( maksimums 5-6 LVL, ar visu sūtīšanu no, jau iepriekš pieminētās  Ķīnas). Vaigu sārtumi - pigmentēti, labi iztušējas un turas visu dienu. Pēdējie divi, augšējā rindā - man krāsu tonējuma un izskata ziņā uz sejas atgādina kulta Nars Orgasm.
Daži no vaigu sārtumiem ir matēti, daži ar knapi manāmu spīgumu - visi labi iztušējas, labi jaucas sava starpā, labi tur pigmentu visā dienas garumā ( tai pat laikā, nav pārāk pigmentēti, kas atstāj pleķus pat pēc meikapa noņemšanas). Šo paleti iesaku visiem - kaut vai lai pārliecinātos, ka lēta kosmētika reizēm, joprojām, var būt laba ( kā tas bija man, kas, sākumā, paleti uzlūkoja ar baltu, kritisku aci). Ideālai šo vaigu sārtumu uzklāšanai būs vajadzīga laba pūderota un laba iztušēšana - citādi, pretenzijām nevajadzētu būt.
Palete Nr. 4 - Veterāns starp manam paletēm, celta gaisma pēc ilgas aizmirstības par godu šim postam - viena no manam pirmajām, lielajām acu ēnu paletēm. Iegādāta vēl krietni pirms vispārējas sajūsmas par Coastal Scents, kas, gluži vienkārši, pārpirka Ķīnas paletes un spieda savu logo virsū. 88 dažādu acu ēnu palete.
Toņu variācijas un pigmentācija pārsteidz ( skat. dažus no swatch). Šī man bija ideāla iesācēja palete, kad gribas izmēģināt dažādus tēlus un tehnikas, taču arsenālā nav daudz acu ēnas, un iedvesma nāk uzlūkojot 88 toņus vien' .Ļoti iesaku šo acu ēnu paleti visiem, kas grib eksperimentēt katru dienu ne tikai uz sevis, bet uz citiem arī - ēnu ir daudz un pietiks ilgam laikam un gariem, kreatīviem ceļojumiem. Ēnu noturība ir viduvēja, taču daudz labāku pigmentāciju un noturību var panākt ar acu ēnu bāzi. Ideāls variants tiem, kas nezina , kas piestāv, un kādas acu ēnas savienot kopa ar citām, kaut vai, smokey eye efektam - te iespējas ir bezgalīgas. Nebaidieties eksperimentēt!
Šo rakstu noslēdzu ar konturēšanas pūderu/ vaigu sārtuma izskatu dzīvē ( lai pierādītu  ka iztušēšana glābs pasauli) -un mani rozā SPA halātiņā- taisoties gultas apskāvienos.

Labu nakti! Sapņojiet par krāsām!

You Might Also Like

4 komentāri

  1. man ir pirmā un trešā palete, kurai ir pievienota otrā jau default - es arī nevaru teikt neko sliktu un pilnība piekrītu Tev attiecībā par iztušēšanu. Un cena - manuprāt, lieliska :) man vel ir lūpu krāsu palete - toņi diezgan pigmentēti, daži klājas labāk, daži ne tik, bet kopumā ir ok.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es domāju visiem, kas niekojas ar meikapu ir šīs paletes. Interesanti, kādi vēl ir nestandarta veidi? Varbūt kaut kas palika nepamanīts un var tikt iegādāts kolekcijai :).

      Dzēst
  2. es laikam neko citu īpašu neesmu manījusi. protams, ir vēl acu ēnu paletes ar visādiem nude, brūniem utt. toņiem, bet no tām es atturos, jo kaut kas līdzīgs ir jau īpašumā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. jā, par tām nude paletēm arī dzirdēts. nu, nekas - gaidīsim kad Ķīna kļūs vēl kreatīvāka.

      Dzēst