TIGI humorpilnā matu kopšanas pasaule

piektdiena, decembris 28, 2012

Šis būs posts par manu matu kopšanu, par cīņu ar sausiem galiņiem, nemitīgās šaubas - griezt/ negriezt, par princešu lokām, un pāža zēngalviņām ( kas man, personīgi, ir bijušas veselus 4 gadus!)
Tātad - te ir viens no maniem standarta matu kopšanas komplektiņiem, kas ļāva man dzīvē ne tikai pamēģināt visas matu krāsas ( jā, arī rozā, lillā un zilo ieskaitot), izņemot melno un zaļo, bet arī 2 gadus atpakaļ no tumšmates patstāvīgi, lēnām un pamatīgi pārtapt par blondīni 50- to gadu labākajās tradīcijās. Tātad par visu pēc kārtas:
Šampūns/ matu balzāms - TIGI Beadhead Urban AntiDotes 2 -Resurrection  - Brīnumlīdzekļi, kamēr mati pie tiem nepierod. Pirmie 2 mēneši ir vienkārši pasakaini, kad no sašķeltiem galiem, nespodriem, neveseliem matiem nepaliek ne vēsts - tā vietā nāk kupli, pasakaini smaržojoši ( jā, TIGI vienmēr ir izcēlies ar savu produktu īpašu smaržīgumu - citreiz pēc zemenēm ar putukrējumu, citiem produktiem pēc ananāsiem, citiem pēc košļenēm, citiem pēc greipfrūtiem), paklausīgi un ekstra spīdīgi mati. Kā vēsta šampūna pudelīte / brīvajā tulkojumā/ " Esi krāsojis, esi cepinājis, tagad izcel savus matus saulītē! Ļauj šim šampūnam stiprināt un piešķirt spīdumu taviem nolietotajiem matiem". Balzāms pēc sloganiem nemaz neatpaliek / brīvais tulkojums/ : " Tu būsi apburts no tā, cik žilbinoši tavi mati izskatās!". Un es biju atkarīga, patiešām! Ieteicu visiem, kas sūdzējās par matiem. Un mēs visi kopistiski bijām laimīgi!
Matu veselīgumu pēc šī šampūna un balzāma lietošanas pirmajos mēnešos neietekmēja pat mana tā brīža apsēstība ar princešu sprogām, ko es katru rītu arī darīju ar karstām loku šķērēm. Bez pārtraukumiem, katru dienu, septiņas dienas nedēļā, gluži kā reliģiozais fanātiķis.
Bet pie visa labā ātri pierod. Tieši tāpat pierada arī mani mati. Šķelšanās mazliet atsākās, sausie galiņi, arīdzan. Kā redzat - man ir salona lieluma produktu tilpumi - pavisam 750 ml katrā, kuru pietiek nepilnam gadam ( mazgājot matus 2- 3 reizes nedēļā).
Verdikts : Neaizvietojams līdzeklis, ja mati ir " pārguruši" - pirmajos mēnešos pārmaiņas būs ļoti jūtamas. Mati būs veselīgāki, arī griežot galiņus - nogriezts tiks jūtami mazāk. Taču, 8- 11 mēnešu lietošanai, šo šampūnu/ balzāmu vajadzētu lietot pārmaiņus ar kādiem citiem līdzekļiem - lielākai efektivitātei. Tiklīdz mati vairs nav pieraduši pie produktiem, lietojot tos atkal - ir redzamas ļoti pozitīvas pārmaiņas.
Balzāmu reizi nedēļā aizvietoju ar šādu matu masku:
TIGI Beadhead Treat me right hair mask - Brīnumus darošs produkts - bieza, bagātīga konsistence, patīkamā kņudoņa no piparmētru smaržas, pēc kā smaržo maska (atceraties bērnības Wrigley's Spearmint košļenes?). Pēc lietošanas - mati viegli ķemmmējami, viegli veidojami, un, pat sprogas pēc šīs matu maskas turas 2 dienas, jo mati ir labi mitrināti un zīdaini maigi.Turklāt, kamēr maska ir matos, ir ieteicams masēt matu sanes - piparmētru ekstrakts stimulē matu folikulas, respektīvi, matu augšanu. Šī ir maskas vecā versija, kas, tagad, ir pieejama dažos salonos ar 50% atlaidi ( redzēju ar acs kaktiņu arī Dominā), jo, jaunais šī produkta izskats, ir pudelītē ar pumpi, nevis šāds.
Verdikts : Iesaku visiem, kam plāni/ vidēji biezi problemātiski mati. Pēc draudzeņu atsauksmēm - sprogainiem, bieziem matiem šī matu maska īsti nederēs - nav redzama rezultāta. Pārējiem - must have! Sevišķi vasarā, jo arī lieliski atvēsina, un bērnības košļeņu smarža matos turas visu dienu.
Pēc matu mazgāšanas nāk ārā nemazgājamie līdzekļi. Man tādi ir divi:

1. Schwarzkopf Bonacure Repair Rescue - Sealed ends - Vēl viens līdzeklis, ko lietoju, nu, jau 3 gadus, bez pārtraukumiem. Savulaik, bija viens no maniem impulsīvajiem pirkumiem Stockmann -  kopš tā laika mūsu draudzība ilgst jau ilgu laiku. Līdzeklis, kas sola "salīmēt" sašķēlušos matu galiņus, un to arī ļoti veiksmīgi dara.  Tekstūra- krēmīga. Smarža - ļoti patīkama, nomierinoša.
Lietošana- ieziest ar dvieli izsusinātos matos, galiņos (es lieku sākot no matu vidusdaļas, tā kā mani mati ir nogriezti pakāpeniski). Tas arī viss - fēns, vai dabiskā žāvēšana - līdzeklis visu izdarīs pats - matu galiņi paliek veselīgi, viegli ķemmējami, un ļoti " nevainīgi" - it kā tos nekad nebūtu skārusi matu krāsa.
Verdikts: Iesaku visiem, kas cīnās ar neveselīgiem matiem - šis produkts, ne tikai mitrinās, bet arī sniegs tūlītēju efektu. Tā kā jālieto tikai matu galiņiem, zirnīša izmēra pilīti - tilpums 75 ml ies vismaz 7- 8 mēnešus.
2. TIGI Beadhead Small Talk 3 in 1 - Produkts, kas dara 3 lietas vienlaikus (nu, gluži kā sievietes) - Veido matu apjomu, piešķir spīdumu, un novērš matu pūkošanos, un aizsargā no termo ierīču iedarbības. Smaržo pēc mazliet ķīmiskām vīnogām. Katru reizi lietojot šo - vīrieškārtas pārstāvji vaicā man, kas man par labu parfīmu :)
Šo produktu lietoju retāk - tas ir ideāls pirmās dienas matu veidošanai, taču otrajā dienā matu tekstūra, pateicoties tam mainās- mati kļūst cieti, un ātrāk paliek netīri. Kopsummā - produkts strādā, taču, tas jāmāk lietot- mati pēc tā lietošanas labāk jāfēno ar apaļo ķemmi. Vēl labākam rezultātam - mazliet šī līdzekļa sajaukt ar matu putām - tad efekts ir graujošs - kupli, spīdīgi mati ar ekstra lielu apjomu. Šis man ir tāds izejamais variants - ekstra apjomam, vai arī ekstra gludumam, jo ieziežot šo miklos matos, un izķemmējot - mati izžūst taisni - kā pēc taisnotāja. Es, vispār, esmu liela apjoma piekritējs, tādējādi  šis līdzeklis viens pats man pēc savas darbības ir par vāju.
Verdikts : Iesaku īpašiem gadījumiem, ja ir lieki līdzekļi, un gribas sevi palutināt. Līdzekli jāmāk lietot - jo, kas par daudz, tas par skādi!

Un, vakara žetons tam, kurš izlasīja līdz galam!

You Might Also Like

4 komentāri

  1. Hello Rose!

    Pārlasot tavu postu man sagribējās nedaudz konkretizēt par Tigi BH Recovery Shampoo + Conditioner un Tigi BH Small Talk produkciju:

    TIGI BH Recovery un visa Urban Anti+Dotes serija ir ar vitamīniem un proteīniem pilna. Līdz ar to spēj sniegt matiem to,ko daudzi citi šampūni nespēj.

    Ja ,ik dienu veido matus ar lokšķērēm un nelieto aizsarglīdzekļus ar termālo aizsardzību,tad nav jēgas nedz šiem šampūniem, nedz maskām. Mats tiek izžāvēts ,kā salms. Nemot vērā, ka tev ir Blond un līdz ar to,jau ir sausi,tad vajadzētu intensīvāk padomāt par veidošanas līdzekļiem, kuri pasargās matus no termālās iedarbības. Apriezt ar nav jēga ,jo cepinot vinjus atkal izžūs un šķelsies !

    Par Tigi BH Treat Me Right, matu maskai nav jaunais iepakojuma veids, ir tikai atšķirīgs attiečībā kādu tilpumu izvēlies. Tas kuru aprakstīji ar pumpīti ir 750ml tilpuma iepakojums. Vēl ir spainīša veidā,tas savukārt ir 700ml liels tilpums!

    Runājot par Tigi BH Small Talk veidošanas līdzekli, tad , pēc viņa mati cietāki nepliek,tieš pretēji: mīksti ,elestīgi un kupli.Nekādā gadījumā viņu nav vēlāms pārdozēt,jo profesionālos matu veidošanas līdzekļus vajag pavisam nedaudz(pārdozējot, efektu neuzlabos un nepastiprinās). Iespējams tika lietots kāds fiksējoš līdzeklis pēc Small Talk un līdz ar to nākamajā dienā mati kļuva cietāki un stīvāki. Ja uz ķīmiski apstrādātiem ,bojatiem vai pat lūzstošiem matiem gribās lietot kādu fiksējošhu līdzekli,tad jācenšās izvēlēties tos,kuri ir bez alkahola sastāvā vai arī nekādā gadījumā nemēgināt izķemmēt matus pēs lakas,putām vai citiem fiksējošiem līdzekļiem. Ieteicams labāk izmazgāt matus, līdz ar to tiek vairāk pasargāti tā jau bojātie matu gali!

    Lai veicās turpmākai pieredzei ar kosmetiskajiem līdzekļiem! ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par izsmeļošo komentāru, prieks redzēt, ka posts raisa tik dziļas pārdomas :)
      Termāla aizsardzība tiek lietota jau kopš pusaudžu gadiem. Tas, šajā gadījumā vispār nav jautājums, jo aizsardzība - augstāk par visu.
      Runājot par "Small Talk" - tā kā mēs visi esam individuāli, tāpat arī kosmētikas/ matu kopšanas līdzekļi neder visiem vienādi - neskatoties uz to, cik profesionāli tos lieto. Manā, un manu draudzeņu gadījumā, šis ir produkts, kas īsti neder. Schwarzkopf, šajā ziņā, ir krietni labāks, lai arī nesola ne pusi no brīnumiem, ko Small Talk.
      Un, protams, šajā blogā, vienmēr, tiek atspoguļots mans personīgais viedoklis!:)

      Dzēst
  2. Man Tigi kādreiz ļoti patika, bet ir tā kā tu saki, mati pierod.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tieši tā. Pilnībā piekrītu. Matu līdzekļi labi, taču vislabāk tos lietos pārmaiņus ar citiem - iedarbība labāka, un mati arī nepierod.

      Dzēst