60- to gadu hipnoze/ Twiggy makeup

svētdiena, decembris 16, 2012

Sešdesmitie nāca ne tikai ar minisvārkiem un hipijiem, bet arī ar hipnotisku grimu. Tādu, ko izdomāja kārna modele, un, ko sev par piemēru pārņēma visa pasaule. Grims, kurā acis, kas ir dvēseles spogulis tiek padarītas lellīgas, kurās parādās, ne tikai toreiz populāro halucinogēno narkotiku ietekme, bet arī visas eņģeliskās un dēmoniskās domas. Modeles Tvigijas  ( Twiggy) meikaps kļuva 60- to gadu simbolu, gluži tāpat kā pati modele. Pazīstat?


 Ilgi meklēt atbilstošu modeli nevajadzēja. Lai arī šis izskats labi izskatās pilnīgi visiem, radot sejai tādu nevainīgu lelles izteiksmi, vislabāk šis meikaps izskatīsies apaļo acu īpašniecēm ar smalkiem, pareiziem sejas vaibstiem. Galvenais uzsvars tiek likts uz acīm ( runā, ka pati Tvigija lipināja sev veselus 3 mākslīgo skropstu pārus, es gan iztiku ar vienu:)):

 Mana stilizācija izskatījās tā:

Šādu acu meikapu panākt galīgi nav grūti. Galvenais uzsvars tiek likts uz acīm:
1) Klājam pamatu - tonālais krēms + korektors+ pūderis. Zinu, ka jautājums, kad likt korektoru - pirms vai pēc tonālā krēma joprojām ir strīdīgs. Es lieku pēc, jo tad tas ne tikai maksimāli nosedz visas nepilnības, bet arī konturē modeles seju ( ja to liek zem acu zonā) - padarot to gaišāku vajadzīgajās vietās.
2) Minimāls, " apaļš"  vaigu sārtums uz vaigu ābolīšiem. Konturēšana šim izskatam nav paredzēta, lai nepadarītu seju smagnēju. Uzdevums ir panākt porcelāna ādu ar maksimālu uzsvaru acu izteiksmīgumam.
3) Uzacis - maksimāli dabiskas - mazliet gaišas acu ēnas + uzacu želeja
4) Acis - uz visa kustīgā plakstiņa tiek liktas baltas, matētas acu ēnas (autentiski, šim laikam perlamutrs vai spīdumi galīgi neder). Ar melnu zīmuli iezīmējam plakstiņa kroku ( globa līniju), ilgākai noturībai - fiksējam ar pelēkām acu ēnām. Līnijas forma atkārto acu formu. Gar skropstu līniju velkam melno, šķidro acu laineri, kas atkārto iepriekš vilktās līnijas formu. Acs apakšējam plakstiņam velkam baltu zīmuli, un tad ķeramies pie skropstu zīmēšanas. Ar laineri zīmējam skropstiņas - paralēli acu zīlītei - garākas - gar malām īsākas.

5) Skropstas - apakšā tik tikko pieskaramies ar skropstu tušu. Augšā, manā gadījumā, viens pāris ekstra garu un biezu mākslīgo skropstu.
6) Lūpas - neitrāls, maigi rozā lūpu spīdums.
Un Voila! Gatavs!

 Šis acu meikaps ir elementāri viegls, un labi padosies arī stilizešanai- kādai korporatīvajai ballītei vai Jaunā gada karnevālam. Manā gadījumā, tā ir autentiska 60- to gadu reprodukcija. Sev šo izskatu plānoju stilizēt un izmēģināt jau tuvākajā laikā. Vēl mazliet iedvesmai- kā Tvigija to veidoja sev ( tiek izmantota smalka otiņa, visticamāk no kāda gleznotāju veikala, ko iemērc skropstu tušā) :
Nebaidieties eksperimentēt!
Lai jauki!

You Might Also Like

0 komentāri