Pamanāmie 80- tie, vēl viena ideja Jaungada pārvērtībām.

svētdiena, decembris 30, 2012


 Šķiet astoņdesmitie nebija tālu...vien 30 gadi? Jā, es arī esmu no tiem cilvēkiem, kas iedomājoties par deviņdesmitajiem, automātiski, nedomājot, piefiksē, ka tas bija tikai 10 gadus atpakaļ , nevis 20.

 Laiks skrien nemanāmi, un arī man, kā daudziem 80- to gadu produktiem, reizēm uznāk nostaļģija, pēc tā, kā bija - kaut arī spilgti zilas acu ēnas tajos gados man krāsot nenāca ne prātā, to darīja mamma.
Šis būs tēls ar nostaļģiju, zilām acu ēnām, klipšiem, un vispārēju spilgtumu.
Man, kā jau daudziem Padomju Savienībā piedzimušiem bērniem, 80- tie  saistās ar zilām acu ēnām, lai gan papētot tendences sīkāk, Rietumos bija daudz un dažādi meikapa veidi. Varbūt kosmētika bija pieejamāka, varbūt acu ēnas un lūpu krāsas nebija  pieejamos tikai 3 toņos, un pārējo vajadzēja meklēt " pa blatam". Varbūt gaumes jautājums. Varbūt padomju kino ietekme, jo 70% procentiem 70- 80 to gadu Padomju kino aktrisēm acis ir ieēnotas zilganās nokrāsās. No sava " zilo ēnu stereotipa" neatkāpos. Lūk , kas sanāca:
Meikaps - elementāri vienkāršs, frizūras Sindijas Lauperes iedvesmota ( Girls just wanna have fun, mhm).
Tātad - soli pa solim:
1) Ieklājam pamatu - tonālais krēms+korektors+caurspīdīgais pūderis.
2) 80- tajiem ir raksturīgas konkrētas, biezas uzacis. Ietušējam atbilstošu krāsu uzacīs, un mazliet uzķemmējam tās uz augšu, kā arī izmantojam nedaudz uzacu želejas - papildus fiksācijai.

 3) Tēlam raksturīgs uzkrītošs vaigu sārtums, kas neizpalika ( bildes ir nedaudz pārgaismotas - tik labi nevar redzēt, sorry). Vaigu sārtumu klājam uz vaigu kaula. Populārākie toņi - avensārts, ķieģeļu sarkans, spilgti rozā ( ko izmantoju es).
4) Acis - jau daudzkārt pieminētās zilās acu ēnas. Pamatam izmantoju autentisko astoņdesmito gadu, sudraba,krēmveida acu ēnu ( atrasta pie mammas, " Dzintars"  ražojums, ja nemaldos - izskatās  kā lūpu krāsas futlāris, kas ir gaiši zilā krāsā. Daudzi no Jums noteikti zina, ko es domāju:)) Pa visu kustīgo plakstiņu - virsū krēmveida bāzei, klājam perlamutra zilas acu ēnas. Perlamutrs tolaik bija topā! Plakstiņa krokā - klājam tumši lillā perlamutra ēnu, iztušējam. Zem uzacs klājam maigi rozā acu ēnas.
5) Lūpas - Izmantoju spilgti rozā lūpu krāsu, lai viedotu astoņdesmitajiem raksturīgo krāsu salikumu, un pieskaņotu meikapu aksesuāriem ( arī autentiskiem, starp citu). Apvelkam lūpu kontūru ar rozā lūpu zīmuli, un krāsojam lūpas ar lūpukrāsu. Es izmantoju Kryolan Dermalogica Light lūpu krāsu paleti ( apskats drīz sekos).
6) Opcijas frizūrai ir dažādas - pamatā - matu dažāda uzkasīšana, lokas, gofrējums, un ķīmiskie ilgviļņi, ko es savai modelei, protams, neliku.
7) Aksesuāri - Pārsvarā spilgtas, arī neona krāsas - no plastmasas, ar mākslīgajiem dārgakmeņiem, arī masīvas zelta rotas ( kā Versace kolekcijās, tajā laikā). Topā klipši un krelles.

 8) Apģērbs - Masīvi, polsterēti pleci, pagarinātas žaketes. Topā adījumi ar rakstiem ( modelei - autentiska 80- to gadu jaka).

 Jā, arī magnetofoni ir modē. Šis gan mums te ieklīdis no vēlajiem deviņdesmitajiem :)
Un , vēl, pārītis bilžu,ar 80 - to gadu apstrādi - tieši tādas jaunkundzes skatījās uz mums no tā laika žurnālu lappusēm:


Nebaidieties eksperimentēt. Ja tematikas Jaungada ballītei vēl nav - ļoti iesaku šo - ar spilgtu meikapu, mammas drēbēm, ķiļavmaizēm, un retro estrādes dziesmām.
Lai jauka sagaidīšana, un neatkārtojams nākošais, 2013.gads!

Mua :*
Roze

Modele: Elīna
Makeup/ hair/ style: Rose Louxembourg
Photo: Gatis Ignāts

You Might Also Like

2 komentāri

  1. Atbildes
    1. bildes jau domātas atmosfēras radīšanai lasot, un galarezultāta iedvesmošanai. šī jau nav skola :)

      Dzēst