Transilvānijas grāfs Drakula/ pasaka pieaugušām meitenēm.

trešdiena, novembris 21, 2012

Novembris man vienmēr nāk ar tādu nepārvaramu tieksmi uz mistiku. Ar krāsns kurināšanu ( jo apkure, pagaidām, nav paredzēta), ar melnbaltām filmām, ar melnām naktīm un baltiem sapņiem. Jau labu laiku gribēju pamēģināt atveidot melnbalto filmu grimu, kas teorētiski ir sarežģītāks ar krāsu un tekstūru izvēli, praktiski  arī vieglāks, jo nav jādomā kā saskaņot pustoņus un toņus, galvenais ir izvēlētā meikapa piesātinātība un tekstūru saspēle, jo melnbaltā filma labi "atpazīst" tieši tā izstrādātu grimu.
Iedvesmai kārtējo reizi noskatījos 1931.gada filmu "Dracula" ( rež. Tod Browning), kas ir aktiera Bela Lugosi zvaigžņu stunda, jo tieši šajā filmā viņš spēlē Grāfu Drakulu no Transilvānijas.


Loma, kas ne tikai "pielips" aktierim uz mūžu, bet arī līdz mūža beigām "aplipinās" viņam apkārt skaistas sievietes, kas alkst pēc mistiskas mīlas ( nu, gluži, kā mūsdienās ar spiedzošām un ģībstošām meitenēm un vampīru Edvardu).
Iedvesmojos, dabūju drosmīgu modeli, kas gatavs pārvērtībām ( un fanu pulkiem:)) un nodrošinājos ar labi daudz konturēšanas pūderi un balto Kryolan face aquacolour, un ķēros pie darba. Ir svarīgi saprast, ka izveidot šādu meikapu nav grūti, galvenais, ir saprast gaismas un ēnu saspēli, ko uzzīmē uz sejas, pirms tam to noklājot ar baltu ūdens sejas krāsu ( vislabāk izmantot sūklīti, kas samērcēts ūdenī). Pēc tam, viegli ieenojam kontūras ar gaiši brūnām acu ēnām - tas ļaus saprast, vai konkrētajam modelim tāds ēnu izvietojums piestāvēs. Tad ņemam konturēšanas otu un skaisti sakonturējam visu ar konturēšans pūderi ( es izmantoju MUFE Contour kit).
Īpašu uzmanību pievērsu uzacīm, kas tika izzīmētas lielas un konkrētas. Šis nav saldi romantiskais tēls. Konturēju arī gar deguna malām, acu iekšējiem kaktiņiem, un zem acīm, kas jebkuru tēlu padara draudīgāku.
Pievienojam mazliet asinssarkanas lūpu krāsas, sarkanu acu laineri ( sūkt asinis caurām naktīm nav viegls darbs), un simpātiskus zobiņus. Un - gatavs!
Melnbaltajā filmā tas drīzāk izskatītos tā :
Simpātisks taču, vai ne?
Nebaidieties eksperimentēt, jo arī lielām meitenēm pasakas sagādā baudu :

You Might Also Like

0 komentāri