The Body Shop HEMP kolekcijas jaunumi un skaistā apņemšanās uz pārmaiņām.

pirmdiena, februāris 29, 2016


Sveiciens februāra pēdējā dienā!

Mēnesis ir bijis ļoti darbīgs, starp braucienu uz ziedošo Briseli, jauniem iespaidiem un jauniem izaicinājumiem - ir ienākušies arī daudzi kosmētikas jaunumi, kas sola ne tikai uzlabot ārējo izskatu, bet ilgtermiņā arī visas pasaules pašsajūtu. Kaut mazliet :)
Februārī The Body Shop nāca klajā ar jaunumiem HEMP jeb kaņepju produktu līnijas sērijā - īpaši mitrinošo balzāmu ķermeņa sausajām zonām un īpaši barojošu ķermeņa sviestu. Taču galvenais jaunums ir īpaši barojošais kaņepju roku krēms jaunā, ielu mākslinieka EINEs veidotā iepakojumā.


Kāpēc, jautāsiet? Roku krēms jaunā iepakojumā ir jaunās The Body Shop apņemšanās simbols ar saukli - Enrich not exploit (bagātināt, nevis tikai izmantot). 
Uzņēmumam "The Body Shop" šogad aprit 40 gadi un savā gadadienā uzņēmums uzsāk jaunu globālu korporatīvās sociālās atbildības stratēģiju, kas ietekmēs visas uzņēmuma darbības jomas.  Jaunā "The Body Shop" stratēģija palīdzēs nostiprināt līdzšinējās darbības laikā iegūto ētiska biznesa līdera pozīciju un iezīmēs nākamo "The Body Shop" uzņēmējdarbības attīstības posmu. Stratēģija jeb jaunā Apņemšanās - Enrich Not Exploit™ (Bagātināt, nevis tikai izmantot) - ietver visus ētiskos principus. "The Body Shop" jaunās apņemšanās mērķis ir būt par pasaulē ētiskāko un ilgtspējīgāko uzņēmumu. Apņemšanās balstās uz trim galvenajiem pīlāriem -  bagātināt uzņēmuma cilvēkus, bagātināt produktus un bagātināt planētu - un to pamatā ir plaša globālu aktivitāšu programma un uzstādīti 14 precīzi mērķi, kurus uzņēmums īstenos līdz 2020. gadam :





Man kaņepju aizsargājošs roku krēms jau ir bijis iepriekš. Tas vienmēr ir paglābis mani īpaši sauso roku/ elkoņu/ceļgalu gadījumā. Arī kad man agrāk ir bijuši sausi ādas pleķi, kas bija saistīti ar straujām temperatūras pārmaiņām un alerģiju, šis roku krēms vienmēr ir palīdzējis ādu savest kārtībā un to dziļi mitrināt. Zinu, ka daudziem ne visai patīk šī roku krēma smarža, taču šis ir tas līdzeklis, kam primārais nav skaisti smaržot un aizvietot parfīmu, bet gan reāli mitrināt pārsausinātu ādu. Runājot par līdzekļa smaržu - neteiktu, ka smaržo izteikti pēc kaņepēm, drīzāk mazliet pēc ārstniecības augiem, mazliet pēc pļavas. Arī jaunais iepakojums ļoti patīk - jautrs, spilgts un uzmanību piesaistošs. Turklāt, no katra pārdotā roku krēma 1,50 GBP tiek novirzīti TBS fondam, kas rūpēsies par mūsu planētas aizsargāšanu. Kādam tieši mēŗķim novirzīt daļu no krēma summas - izvēlas pircējs, ks man arī liekas ļoti godīgi un pārdomāti. Šādā veidā visi varam būt mazliet labāki ne tikai domās, bet arī realitātē.

Cena: 14.90 EUR
Vērtējums: 8/10


No jaunumiem Kaņepes kolekcijā ir arī intensīvi mitrinošais ķermeņa krēms un kaņepju intensīvi mitrinošais balzāms.



Kaņepju krēms mani pārsteidza ar savu tekstūru - ļoti biezu un piesātinātu, bet tajā pat laikā plastisku. Es teiktu, ka tas ir nevis ķermeņa krēms, bet gan sviests tā labākajās tradīcijās. Ražotājs sola, ka produkts mitrinās īpaši sausu ādu līdz pat 96 stundām. Satur Godīgas tirdzniecības ietvaros iegūtās kaņepju sēklu un Brazīlijas riekstu eļļas, šī un kakao sviestu, kā arī bišu vasku. Šis ir ķermeņa krēms, ko lietoju jau gandrīz mēneša garumā un varu teikt tikai to labāko. Mitrināšana un barošana vairāku dienu garumā. Arī ķermeņa āda izskatās gludāka un līdzenāka. Atpūtusies.

Cena: 20.90 EUR
Vērtējums: 9/10



Kaņepju intensīvi mitrinošais balzāms ir produkts, ko sākotnēji nesapratu. Lai arī produkta koncepts un ļoti gaumīgais iepakojums mani priecēja ne vienu vien dienu, pats produkts likās pārāk trekns un samērā ilgi iesūcās. Taču domas mainījās atgriežoties no ārzemju brauciena, kura laikā nepierastie apstākļi, citādāks ūdens un ne tik pārdomāta sejas ādas kopšana galīgi sabojāja man sejas ādu. Tā bija raupja un klāta sausiem pleķiem. Kādu vakaru, pēc pēdu un elkoņu masāžas ar produktu, joka pēc izdomāju uzklāt kaņepju balzāmu arī sejas ādai. No rīta spogulī mani sagaidīja pilnīgi gluda sejas āda, bez neviena mājiena uz sausumu. Neviena. Vienas nakts laikā visi sausumi bija pazuduši. Pēc eksperimentiem ar šo produktu un manu pēkšņi uzliesmojošo dermatītu, varu droši teikt, ka šis produkts ir obligāts visiem, kam ir ļoti sausa āda, mēdz parādīties sausie pleķi un raupja āda. Produkties tiek galā ar šīm problēmām vienas nakts laikā. Vienīgais mīnuss - produktam ir ļoti spēcīgi izteikta kaņepju smarža, kas gan ļoti ilgi nav jūtama un izvēdinās.

Cena: 26.90EUR
Vērtējums: 8/10




Uzskatu kolekciju par izdevušos. Man prieks, ka ir ražotāji un uzņēmumi, kas ne tikai ražo ekoloģisku kosmētiku, bet arī domā par to kā padarīt vidi, cilvēku dzīves un planētu labāku. Lai  saprastu kā mainīt vidi, dzīvi un pasauli, jāsāk jau ar sevi un savu mērķu realizāciju. Man prieks, ka joprojām tiek domāts par atbildību ne tikai pret sevi, bet arī par tiem, kam neiet tik labi. Pati esmu diezgan daudz pabijusi valstīs, kur izglītības līmenis un kopējā attīstība ne vienmēr ļauj domāt par vidi, kurā dzīvot, pārtiku ko ēst un atkritumiem, ko pareizi pārstrādāt. Un vienmēr esmu uzskatījusi, ka atbildība ir kopīga un globāla lieta, taču tā jāuzņemas tiem, kas var atļauties to šobrīd izdarīt...

You Might Also Like

2 komentāri

  1. Ļoti vizuāli un literāri baudāmi - kā vienmēr! ;)
    Paši produkti man par smagu, arī smarža ne visai.

    AtbildētDzēst
  2. Paldies! :) Man smarža, šajā gadījumā nav primārais. Biju pārsteigta, ka balzāms spēj tikt galā ar dermatītu :)

    AtbildētDzēst