JOIK - igauņu skaistā versija par eko kosmētiku

ceturtdiena, maijs 09, 2013

Stokmann trako dienu ietvaros, manā īpašumā nonāca divi igauņu JOIK ekoloģiskās kosmētikas zīmola produkti - JOIK atttīrošā sejas eļļa un ķermeņa losjons ar mandarīnu un burkānu ekstraktiem. Šis zīmols jau sen bija manā vēlmju sarakstā, taču nekad nesanāca to nopirkt sev ( toties draudzenēm tika iedāvināts pa kādam līdzeklim un visas, kā viena, bija stāvā sajūsmā).

Pirmkārt, jau, mani uzrunāja produkta iepakojums un pasniegšanas veids - lakoniska, melna kastīte - nekā lieta, nekādu bezgaumīgu augļu/ dārzeņu attēlu uz iepakojuma. Vienkārši, glamūrīgi un gaumīgi.
Otrkārt - 100% naturālais sastāvs ( kas, turklāt, smaržo pasakaini) un cieņa pret pircēju - ja produktu ir paredzēts tīrīt no sejas ar karstu, mitru sūkli, tad, tam paredzētais sūklis jau gaida pircēju iepakojumā, nevis tiek minēts, lai reklāmētu firmas ražojuma sūkļus, kuri nopērkami atsevišķi ( jā, jā - tā dara daudzi, un mani tas vienmēr kaitina).
Šī eļļa man lietošanā jau ir nepilnu mēnesi, un es neesmu manījusi mīnusus. Ar savu primāro darbu  - sejas attīrīšanu no kosmētikas paliekām - tiek galā lieliski, turklāt, vēl mitrina un lieliski atsvaidzina, kā arī mudina veikt sejas masāžu katru vakaru, jo eļļa ir jāiemasē. Visām skaistajām īpašībām klāt vēl tāda SPA salona sajūta katru vakaru lietojot. Ņemot vērā patērēto apjomu  nepieciešams pavisam mazliet līdzekļa visai sejai, šī eļļa būs ilglietojama ( es pareģoju vismaz 4-5 mēnešus), kas par tās cenu ( 3.00LVL - atlaižu laikā), ir patiešām labs un ekonomisks pirkums. Vienīgais, kas mani samulsināja - eļļas sastāvā ir rīcineļļa ( ricinus communis oil), kas ir tautā pazīstama ne tikai ar savām laksatīvajām īpašībām to lietojot iekšīgi, bet arī kā matu augšanas veicinātājs. Taču, tā kā bārda uz vaigiem vai ūsas, man vēl nav izaugušas - turpinu lietot, priecāties un ieteikt visiem, kam gribas tīru un veselu sejas ādu.
Otrs līdzeklis - ķermeņa losjons, kuru sākotnēji nopirku tikai apburošās smaržas dēļ  ( vēl tagad cilvēki man jautā - kādas smaržas lietoju, lai gan smarža nāk tieši no šī draudziņa). Losjons smaržo saldi, mazliet eksotiski un citrusīgi - pēc mandarīniem un papaijām. Lai gan kā otrā sastāva galvenā sastāvdaļa ir minēti burkāni - smaržā to nejūt. Smarža - samērā noturīga un, iesūcoties ādā, nemainās - nekādas glicerīna vai sintētiskās smaržas - tīrs augļu kokteilis. Losjons - šķidrs pēc konsistences un spilgti dzeltens pēc krāsas, ne tikai ideāli tiek galā ar mitrināšanu, bet arī piedod ādai vāji pamanāmu spīdumu, veselīgumu. Īpaši tas ir pamanāms uz manām tikko iesauļotajām rokām. Man patīk, ka arī uz bālas ādas, kas man ir viss, izņemot jau minētās rokas, losjons izskatās ļoti labi - kā tikko jaušams mirdzums un veselīgums, nevis dzeltenā kaite. Vienīgais mīnuss - pēc uzklāšanas obligāti nomazgāt rokas un nevilkt uzreiz gaišas drēbes mugurā - mazliet krāso. Pēc pirmās reizes rokas nomazgāt aizmirsās ( parasti izmantoju losjona paliekas uz rokām, lai lietu reizi rokas mitrinātu) - nācās mazgāt rokas ar sodu un citronskābi, jo losjons bija ieēdies nagos, padarot tos dzeltenus.
Secinu, ka pat tādam skeptiķim kā man, šie produkti pilnībā apmierina. Mīnusu vienkārši nav + ekoloģiskais sastāvs un pārdomātais iepakojums par pieņemamu cenu. Gribas domāt, ka igauņi eko kosmētikas ražošanā mums, tomēr, ir solīti priekšā. Noteikti pirkšu atkārtoti un turpināšu apdāvināt draudzenes - tagad ar vēl lielāku pārliecību.


You Might Also Like

4 komentāri

  1. Kur šos brīnumus var nopirkt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Stockmann ir pieejami, par citām vietām Latvijā neesmu droša.

      Dzēst
  2. Rīcineļļu ļoti plaši izmanto tieši sejas attīrošajos eļļu maisījumos, visbiežāk kombinācijā ar olīveļļu, jo tā ne tikai labi attīra sejas ādu, bet tai piemīt arī pretiekaisuma īpašības. Par bārdu nevajag baidīties :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, attīrošās īpašības arī zināmas, taču pēc tā, kā divas paziņas sūdzējās par sejas apmatojuma aktivizēšanos pēc šīs sejas eļļas - aizdomājos :)

      Dzēst