Guerlain Shalimar Parfum Initial L'eau Si sensuelle.

trešdiena, oktobris 14, 2015


Man ir neslēpta vājība uz visu, kas ir Guerlain, tai skaitā uz šī modes nama parfīmiem. Laika gaitā ir mēģināti vairāki, līdz loģisks turpinājums bija Guerlain Shalimar. Skaista mīlasstāsta iedvesmots parfīms, kas oriģinali radīts 1925. gadā. Kamēr oriģinālais Shalimar vēl tikai nāk pie manis, manās rokās nejauši nonāca viena no tā atvasinātajām, modernākām un maigākām versijām - Guerlain Shalimar Parfum Initial L'eau Si sensuelle.

Šo smaržu būtību jau izsaka to iepakojums ar rotaļīgo spalvu pušķi. Ja klasiskais Guerlain Shalimar ir tumīgi, saldeni piesātināta, kažokādās un pērlēs tērpta, uz kontrastiem dzīvojoša lēdija labākajos gados, tad L'eau Si Sensuelle ir par sevi pārliecināta, ļoti jutekliski izsmalcināta, retro pūderus un kašmira džemperus mīloša jaunkundze, kas pavada garos ziemas vakarus savā buduārā. Vēl smaržu iepakojums un sajūtas man ļoti atsauc režisores Sofijas Kopolas filmas "Marija Antuanete" interjerus, kopējo noskaņojumu un raksturu. Tikpat nepiespiesti, rotaļīgi, taču izsmalcināti, pārdomāti un "ar odziņu".


Smaržu sākuma notis - bergamots, neroli un greipfrūts
Sirds notis - jasmīns, roze un īriss
Pamata notis - vaniļa un tonka pupiņas.

Uz manis gan šis aromāts skan vairāk kā īrisa/ bergamota pūderis ar izteiktām jasmīna notīm. Pats parfīms uz ādas ir ļoti silts, pat intīms. Tas minimāli šleifē, taču uz ādas un matos turas pat 9-10 stundas, pēc tam pārvēršoties tādā maigā un silti pūderainā atblāzmā. Katru reizi, kad lietoju, Si Sensuelle izraisa tādas siltas, elegantas un īpašas sajūtas.  Kā skaista, izsmalcināta zīda mežģīņu apakšveļa. Kā ietīties kašmira šallē agros rudens rītos un sajust kā siltums saskaras ar svaigumu. Kā glabāt kādu skaistu noslēpumu, kas elektrizē visu telpu, taču paliek neatklāts...

Noteikti iesaku izmēģināt. Turklāt - tā ir limitētā kolekcija, kas būs ideāli piemērota, lai iemīlētos Shalimar pasaulē, kā tas sanāca man. :)





You Might Also Like

8 komentāri

  1. Tik skaists apraksts...Kur var nopirkt šādas smaržas? Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es pirku parfimers.lv mājaslapā. Tur gan ilgāk jāpagaida, kamēr piegādā.

      Dzēst
  2. Tik apburoša bilde! Tevjāiet reklāmas bildēt. Man ir klasiskais Shalimar, bet lietoju ļoti reti, jo smagas, smagas...nezinu kamdēļ pirku :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šoreiz par bildi jāsaka paldies manam vīrietim! :) Kompozīcija mana, bilde un pēcapstrāde - viņa! :D Līdz Shalimar ir jānobriest. Nekādā gadījumā nepārdod tālāk - gan jau ar laiku iepatiksies.

      Dzēst
  3. Īsta sajūtu glezna. :) Neesmu smaržojusi Shalimar, bet Guerlain man arī simpatizē.

    AtbildētDzēst
  4. Paldies, cenšos! :) Shalimar - obligāti pasmaržo, vismaz tos reformulētos ar pušķīti.

    AtbildētDzēst
  5. Ļoti skaista bilde. Runājot par Shalimar - es viņas nesaprotu, nav manas.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Bet tā jau ir- smaržu pasaulē katram savs :)

      Dzēst