Vizāžistu knifi : Inglot tonālie krēmi - kuru izvēlēties?

piektdiena, februāris 20, 2015



Jā, tieši šādu jautājumu man ir uzdevuši gan mani lasītāji, gan klienti, ko grimēju, gan draudzenes. Šis ir atbildes raksts - kuru, tad, Inglot tonālo ir labāk izvēlēties, vadoties pēc sava ādas tipa un pielietojuma. Kurš būs īstais ikdienai, kurš svētkiem, kurš kāzām. Kuram tonālajam līdzeklim, vadoties pēc sava ādas stāvokļa, pievērst īpašu uzmanību, kuram mest līkumu...Piebildīšu vien, ka šobrīd manā grima koferī ir trīs Inglot tonālo līdzekļu veidi. Kopsummā ražotājam šobrīd ir 6 tonālo līdzekļu veidi, ieskaitot Cream powder foundation - par kuru plašāka atsauksme jau bija šajā rakstā, HD perfect cover up foundation, un AMC mousse foundation. Pēdējos divus neesmu daudz mēģinājusi darbībā un, pagaidām, īpašu vajadzību pēc tiem neizjūtu. Tāpēc šoreiz par tiem tonālo līdzekļu veidiem, ko izmantoju daudz, bieži, dikti un zinu visas to īpašības darbībā.


Inglot Cream foundation -  Tonālais līdzeklis par kuru interneta plašumos nepelnīti ir vismazāk atsauksmju. Šis ir diezgan biezas konsistences tonālais krēms uz ūdens bāzes. Sedzamība- vidēja līdz pilna. Šo tonālo visbiežāk izmantoju normālai/ kombinētai sejas ādai - dienas, vakara un arī kāzu grimos. Arī sausākai ādai šis var derēt- vien tā būtu ļoti intensīvi jāmitrina, pirms klāt šo līdzekli. Taukainai ādai šo neieteiktu - pārāk bieza tekstūra, kas izcels poras. Atkarībā no pasākuma, tonālā līdzekļa intensitāti un uzklāšanu var variēt.
Dienas grimam šis labi klājas ar mitru spondžu, veidojot vidēji sedzošu sejas klājumu, mazliet nomaskējot nepilnības. Pēc līdzīgas shēmas rīkojos izmantojos šo līgavu grimos, kur sejas ādu ir svarīgi nepārslogot. Vakara grimam izvēlos produktu klāt ar otu un veidot pilnīgāku klājumu, arī kārtās, ar ko līdzeklis lieliski tiek galā, un rada labu pamatu sejas konturēšanai un izgaismošanai. Tonālā krēma finišs - samērā matēts. Porās neiesēžas, veido vienmērīgu klājumu. Noturība - kombinētai/ normālai sejas ādai - līdz pat 8 - 9 h bez piepūderēšanas, sausai - visas 9 - 11 stundas. Šo tonālo vienmēr piepūderēju ar smalku, birstošu pūderi, tas paildzina noturību, bet nav obligāti
(drīzāk vizāžista ieradums :))


Inglot YSM cream foundation -  Ilgnoturīgs, taču viegls tonālais krēms, kas domāts taukanai/ kombinētai sejas ādai. Satur persiku ekstraktu. Padara ādu patīkamu pieskārieniem - nejūtams un neredzams uz sejas, nesmērējas. Ļoti labi matē, ir pilnīgi neredzams uz sejas un viegli klājas, pateicoties vidēji šķidrai tekstūrai. Ražotājs no akcentē kā tonālo līdzekli jaunai ādai (YSM - young skin makeup), taču manā pieredzē - šis līdzeklis labi derēs arī ne tik jaunai ādai, galvenais, lai nav izteiktu grumbiņu un āda ir tonusā.
Jaunai ādai un dienas grimos šo bieži jaucu ar mitrinošo fluīdu un uzliekot izmantoju mitru spondžu - tas piedod ādai dzīvīgumu un var izvairīties no "maskas efekta", taču āda netaukojas un izskatās ļoti svaigi. Vakara grimos šo lieku pamatīgāk, īpaši taukanai sejas ādai, kam ir tendence spīdēt jau pēc pāris stundām. Tonālā krēma sedzamība- viegla/vidēja, taču iespējams klāt vairākos slāņos  - līdzeklis nesaveļas un izskatās neredzams uz sejas. Ļoti labi un veselīgi izskatās fotogrāfijās, tāpēc bieži šo izmantoju arī līgavu grimos, kurām ir attiecīgais sejas ādas tips. Noturība, matētība - 7- 9 h, pēc tam vajadzētu vēlreiz piepūderēt, vai izmantot matējošās salvetes.


Inglot AMC cream foundation - Inglot tonālais krēms, kam ir ļoti daudz toņi, kas dalās 2 grupās. Toņi, kas beidzas ar W (warm - silts) būs ar zeltītām atstarojošām daļiņām. Savukārt, toņi, kas beidzas ar C (cool - vēss) būs ar rozīgām atstarojošām daļiņām tonālā krēma sastāvā. Tieši atstarojošās daļiņas, kas ar neapbruņotu aci nav redzamas, bet to efekts ir redzams, padara šo par īpašu līdzekli, kas momentāli padara dzīvīgu pat vispelēkāko sejas ādu. Līdzekļa sastāvā ir peptīdi un vitamīns E. Savukārt, īpašie poliesteru savienojumi uz silikona/ gēla bāzes panāk to, ka līdzeklis ļoti skaisti un dabiski izgaismos jebkura tipa ādu. Sastāvs samērā komplicēts, ne velti AMC tulkojas kā Advanced makeup components. Šo līdzekli ieteiktu sausai/ normālai sejas ādai, bet tādu, kurai nav manāmi sausie pleķīši un izsitumi. Īpaši labi šis man noder, kad jāgrimē nobriedusi, pieaugusi sejas āda. Pateicoties atstarojošām daļiņām krēma sastāvā, tas ļoti labi izlīdzina nobriedušas ādas reljefu, novērš uzmanību no grumbām un liek ādai izskatīties "dārgi" un ļoti kopti. Taukainai un kombinētai sejas ādai šis līdzeklis nederēs, jo tam ir samērā eļļaina tekstūra un tas neveic matēšanu, vien izgaismošanu. Līdzeklis ļoti labi izskatās fotogrāfijās, gan dabā, gan studijā. Sedzamība- viegla/ vidēja. Tekstūra - fluīdam līdzīga, ļoti viegla, šķidra. Vislabāk uzklāšanai izmantot kabuki otu vai pirkstu galus, kuru iespaidā līdzeklis sasilst un, burtiski, sakūst kopā ar sejas ādu. Noturība - 5- 6h (tieši tādēļ šo visbiežāk izmantoju foto sesiju grimos).

Nopirkt : Inglot : t/c Domina un t/c RigaPlaza
Cenas : ap 15 - 18 EUR, atkarībā no tonālā līdzekļa.


Vai būtu interesanti arī turpmāk lasīt rakstus par viena ražotāja līdzekļiem un to izvēli? :)


You Might Also Like

21 komentāri

  1. Tas cream Foundation man ļoti patika - klājums, tekstūra, bet beigās, man ir ļoti lielas aizdomas, ka āda ne tā noreaģēja un sametās izsitumi šī tonālā dēļ. :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Opā...varbūt pārāk sedzošs Tavai ādai bija? Tā arī gadās...

      Dzēst
  2. Interesants raksts :) Laba analīze :)
    mm.. man personīgi interesētu kāds apskats par Nars tonālajiem.. ja lieto?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Nars pagaidām nelietoju - ne sev ne citiem. Nav īsti mans segments. Tā ir luksus kosmētikas niša, kuru manā sfērā reti, kad izmantoju - vairāk vizāžistu profesionālos līdzekļus. Taču savus pirmos soļus luksus nišas tonālo izvēlē personīgai lietošanai jau esmu spērusi, drīz būs atsauksme :)

      Dzēst
    2. mm .. Varbūt es kļūdos, bet man Nars liekās līdzvērtīgs MUFE produktiem?

      Dzēst
    3. Cenu kategorijā, jā. Un darbības ziņā, arīdzan. Taču zemās pieejamības dēļ, Latvijā, kā arī ņemot vērā mūsu tirgu, tā maksātspēju un projektus, manuprāt, NARS nav "draudzīgākais" brends vizāžista koferim. Ir lētāki, nemaz ne sliktāki analogi. Varbūt kļūdos :)

      Dzēst
  3. Ļoti interesants un noderīgs raksts un, protams, labprāt tādus lasītu vēl un vēl :) Sev piezīmēju Cream foundation :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Cream foundation vispār man ir ejošākais no visiem. Arsenālā 5 toņi un grimēšanas sezonā izlietoju pa 3-4 iepakojumiem.

      Dzēst
  4. Ak, vai !!!!!!! šis raksts nāk 2 dienas par vēlu. Tieši aizvakar stundu stāvēju domādama Inglot stendā.....Paņēmu sev cream foundation - izskatās ka būs īstais :)

    Un raksti biežāk šādus rakstus...vispār rakstus. Nesen atradu Tavu blogu - nevaru vien atrauties. Ļoti kvalitatīvi apraksti un bildes!!!!!

    Jūlija

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, liels! Prieks dzirdēt atgriezenisko saiti no jauniem lasītājiem! :) Centīšos rakstīt biežāk, bet nesolu - reizēm viss dzīvē notiek pārāk strauji, lai paspētu blogot katru dienu :)

      Dzēst
  5. Es izlietoju AMC un man tas ļoti nepatika, man ir taukaina āda, bet tas izcēla katru sausumiņu, par kuru man nebija ne jausmas. Nezinu, kā tas nākas, varbūt pati biju izžāvējusi vietām kaut ko. Taču viss pārējais bija ok, gan noturība, gan patika uzklāšanā, nekad nesaskāros ar švīkām un pleķiem, bet nu tas jau laikam pašas uzklāšanas rūpības aspekts.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. AMC ir tendence izcelt visus sausos pleķīšu - pat tos, par kuriem nav ne jausmas. No tā var izvairīties lietojot piemērotu, nogludinošu bāzi. Un, jā, klājas viņš ļoti labi. :)

      Dzēst
  6. Jā, noteikti, raksti gan, man ļoti interesē tādi detalizēti apraksti.. Jo man, piemēram, par Inglot nav lielas sajēgas, it kā ir ASV, Macys pat ir stends, bet galīgi nav populāra firma, reti redzu atsauksmes no amerikāņiem.
    IMATS izstādē bija liels stends, bet neko nezināju, ko ņemt, ko grābt.. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es arī gribu uz IMATS :) Jā, es arī, cik skatos videoblogus- Inglot īpaši nekur nefigurē. Nu, varbūt, vienīgi Duraline no Inglot.

      Dzēst
  7. Tonālie krēmi vispār nav mani mīļākie produkti, man lielas grūtības sagādā pareizā toņa izvēle. Pirms dažiem gadiem lietoju tikai Madara mitrinošo fluīdu, tas bija foršs, bet āda sāka taukoties.. Tagad gadu jau pieturos pie tonālajiem "ūdentiņiem", bet gribas pamēģināt ko citu, bet es vienmēr apjūku pie plašās toņu izvēlas un aizeju prom bēdīga. :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar to izvēli vienmēr grūti - piedāvājums ir pietiekami plašs, lai apjuktu, tas tiešām :) Madaras mitrinošais fluīds man patīk darbībā, sajaukts kopā ar vēl kādu tonālo krēmu - baigi foršs, dzīvūgs efekts tiek panākts.

      Dzēst
  8. Standarts ar ko saskaros izvēloties toņu, bet atgādinājumu nenāk par sliktu, lai nenovērstos no tā ko vajag :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vienmēr jau var palūgt palīdzību pārdevējām Inglot veikalos. Parasti atrod piemērotu toni :)

      Dzēst
    2. Nu jā, Duglasā ļoti zinošas pārdevējas, bet reizēm mēdzjau par daudz uzmākties, bet tas jau normāli, visi grib pārdot un darīt kādu laimīgu ar labu tonālo :))

      Dzēst
  9. Man sametās mazas pumpiņas no tonālā, pirmo reizi, kas tāds, bet pats tonālais man patīk, ja vien nebūtu šis ...

    AtbildētDzēst