Visi no viena - atsauksme par "Dzintars" sejas ādas kopšanu jeb nemazgāt seju ar ūdeni.

pirmdiena, janvāris 05, 2015


Sveiciens Jaunajā!

Ļoti ceru, ka Jums visiem Jaunais gads ir iesācies ar svaigām vēsmām, jaunām radošām idejām un patīkamiem pārsteigumiem. Ar jaunu gadu vēlos ieviest savā blogā jaunu sadaļu, kurā apskatīšu sejas/ķermeņa/ matu kopšanu no viena ražotāja - tās plusus, mīnusus un vispārējos iespaidus. Ideja par šādu sadaļu radās jau krietni sen, tieši tajā pašā laikā sāku testēt draudzeņu izslavēto "Dzintars" sejas kopšanas kosmētiku. Tajā pat laikā, savienoju to ar manis kādreiz dziļi izstudēto teoriju, ka ūdens kaitē sejas ādai, un labāk būtu mēģināt nemazgāt seju ar ūdeni vispār. Šis būs raksts par to kā veicās vai neveicās, kā arī par lietotajiem produktiem kopumā.


Pati teorija par atturēšanos no ūdens lietošanas sejas attīrīšanai pie manis atnāca jau kādu laiku. Tā balstās uz faktu, ka ādas dabiskais mitruma līmenis tiek kontrolēts un izstrādāts tieši ādas virsējā slānī. Mazgājot vai skrubējot seju, sevišķi ar agresīviem līdzekļiem, dabiskais mitruma līmenis tiek noārdīts, ko āda izmisīgi cenšas atjaunot - ražojot vairāk sebuma un niķojoties. Turklāt arī ūdens kvalitāte, kas tek no krāna nav tā labākā. Arī mana āda jutās sausa, dehidrēta un nogurusi. Izlēmu, ka nav ko zaudēt - jāmēģina. Šim mērķim izvēlējos tieši " Dzintars" produktus - par tiem biju dzirdējusi ļoti labas atsauksmes.
Pirmais solis : Ādas attīrīšana ar kosmētisko pieniņu - Dzintars Antioksidantu attīrošais pieniņš /jebkura tipa sejas ādai/ - Satur kumelīšu, ehinacejas un alvejas ekstraktus, kā arī tējas koka un vīnogu kauliņu eļļas ekstraktus.  Produkta konsistence - šķidra, zīdaina, viegla un izlīdzināma. Smarža- ļoti dabiska, relaksējoša - pēc tējas koka eļļas un ehinacejas. Šo pieniņu devīgi liku uz sejas, kakla un dekoltē zonas, masēju - tā noņemot dekoratīvo kosmētiku ( izņemot acu kosmētiku - tās noņemšanai lietoju micelāro ūdeni), vēlāk visus produkta atlikumus noņēmu ar vates spilventiņiem. Līdzeklis noņem dekoratīvo kosmētiku vienā acumirklī. Ideālā variantā vates spilventiniem jābūt liela izmēra- tas ļoti paātrina procesu un ļauj produkta atlikumus noņemt vienā acumirklī. Uzreiz piebildīšu, ka šī attīrīšanas metode vati netaupa, taču neuzskatu to par problēmu. Jau pēc pirmā soļa veikšanas ar šo produktu āda jūtas pabarota, mitrināta un zīdaini maiga. Nav man raksturīgās ādas savilktības un diskomforta sajūtas, kas radās katru reizi, kad seja tika mazgāta ar ūdeni, pirms krēma uzklāšanas.


Otrais solis : Tonizēšana - Dzintars Organic style tonizējošs un mitrinošs toniks / normālai un kombinēta tipa sejas ādai/ - Sastāvā - žeņšeņa sakņu, kliņģerīšu, alvejas un rudzupuķu ekstrakts. Centellas aziatikas ekstrakts tonika sastāvā sekmē ātrāku brūcīšu sadzīšanu. Toniks - viegls pēc konsistences - līdzīgs nomierinoši smaržīgam puķūdenim, kas nesatur spirtu. Pēc pirmā soļa, ar šo produktu samitrinu vates disku (es brīdināju - vates patēriņš būs maksimāls :)) un tonizēju ādu. Veicot šo procedūru vēlreiz var secināt, ka pirmais solis  ar pieniņu ādu ideāli ir attīrījis - vates diski ir tīri, taču āda jūtas patīkami svaiga, gluda un tai ir patīkami pieskarties.


Toniks ir ērts lietošanā arī sava iepakojuma dēļ - tam ir spēcīgs pumpītis, kas ļauj dozēt produktu un izmantot tieši tik, cik nepieciešams, neaplaistot visu vannasistabu. Turklāt, šim produktam ir piešķirts Ecocert sertifikāts.


Trešais, noslēdzošais, solis : Ādas barošana un mitrināšana - šim solim izmantoju divus dažādus produktus - vienu no rīta, vienu vakarā.
Rīta procedūras noslēgumam - Šo krēmu jau gadiem izvēlas vairākas manas draudzenes un manu paziņu mammas, kas varētu atļauties arī daudz dārgākus sejas krēmus, bet, joprojām, atbraucot ciemos uz Latviju iepērkas visam gadam " Dzintars" veikalos. Pēc tādām atklāsmēm - nevarēju nepamēģināt.  Dzintars Antioksidantu mitrinošs krēms /sausai un vīstošai sejas un kakla ādai/ -  Satur ehinacejas, alvejas, piparmētras un tējas koka eļļas ekstraktus. Krēmam ir viegla, želejveida, taču barojoša tekstūra, kas momentāli iesūcas ādā un rada ļoti labu pamatu grima uzklāšanai. Es neteiktu, ka man ir vīstoša āda, taču liftinga efekts tika manīts, turklāt acīmredzams. Smalkās mīmikas grumbiņas ar laiku izskatījās blāvākas. Āda kļuva atsperīgāka, vairāk mitrināta un zīdaini maiga. Krēms smaržo mazliet medicīniski, mazliet pēc piparmētrām, mazliet pēc ziediem. Smarža momentāli pazūd uzliekot krēmu uz sejas.
Vakara procedūrai izvēlējos krēmu no tās pašas sērijas - Dzintars Antioksidantu reģenerējošs nakts krēms /normālai un jaukta tipa sejas ādai/  - Sastāvā kviešu dīgļu, tīrumu kosas, ehinacejas un alvejas ekstrakts, kā arī līnijai raksturīgā tējas koka eļļa. Šis krēms man patika mazāk - tas labi mitrināja un baroja, taču tik pārliecinošu efektu kā no liftinga krēma neredzēju. Tik un tā - mazās mīmiskās grumbiņas no rīta likās gludākas un mazāk pamanāmas. Labs, pamata krēms ādas kopšanai.

Šāds ādas attīrīšanas režīms bez ūdens man turpinājās apmēram mēneša garumā. Un āda bija mainījusies- par sausumu biju aizmirsusi, arī pats ādas stāvoklis bija uzlabojies - tā bija zīdaināka, maigāka un labi pabarota. Taču tas, par ko reti kur runā, aprakstot sejas mazgāšanu bez ūdens, ir psiholoģiskais faktors. Man, personīgi, jau no bērnības ir iegājusies ideālā vīzija, ka ūdens atsvaidzina un tīra seju, ko gadu garumā ir kultivējušas un tikai pastiprinājušas reklāmas - ar  smaidīgiem cilvēkiem, kas skaisti apslaka seju ar ūdeni, reklamējot jaunākos sejas kopšanas līdzekļus, tējas, kafijas un laimīgu dzīvesstilu, kopumā. Šim bija ļoti grūti pārkāpt, katru reizi roka stiepās pie ūdens krāna, jo likās, ka tikai ūdens sniegs pārāko tīrības pakāpi līdz galam. Esmu priecīga, ka izturēju un tiešām ieraudzīju izmaiņas ādā, taču šis sejas kopšanas rituāls man nav iegājies kā ikdienas. Šobrīd lietoju " Dzintars" līdzekļus, jo uzskatu, ka tiem ir ļoti labs sastāvs, iedarbība un cenas/ kvalitātes attiecība, taču manā sejas ādas attīrīšanas rituālā atkal ir atgriezies ūdens.

Iesaku izmēģināt, vismaz pāris dienas, arī Jums. Fiziskas ādas izmaiņas būs - par psiholoģisko faktoru nevaru galvot :)

Nopirkt : "Dzintars"  veikalos
Cenas : Pieniņš : ap 5 EUR, toniks : ap 14EUR, sejas krēmi : ap 15 EUR

You Might Also Like

10 komentāri

  1. es bez ūdens laikam nevaru - tieši tas, par ko Tu runā - psiholoģiskais faktors. Bet varbūt kādreiz vajag pamēģināt :) Un pēdējā bilde - dikti patīk :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Var jau mēģināt bez ūdens - sajūtas interesantas, uzlabojumi arī ir, bet es arī pārāk ilgi neizturēju. :) Ir doma mēģināt atkal.

      Dzēst
  2. Organic Style toniks sausai ādai man savulaik ļoti patika - bija ļoti maigs, nomierināja un līdzsvaroja sejas ādu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man arī šīs līnijas toniki bija atklājums - ļoti maigi un kopjoši.

      Dzēst
  3. Skaistas, gaumīgas un radošas fotogrāfijas:) arī apraksti "garšīgi" kā vienmēr!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Cenšos izlikt sajūtas maksimāli taustāmi! :)

      Dzēst
  4. Mani uzrunā antioksidantu sērija, esmu mēģinājusi tikai šampūnu, toreiz ļoti patika. Vispār jāaizvelkas līdz Dzintara veikalam. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es tieši briestu šampūna iegādei, man, savukārt, ļoti patika arī Antioksidantu matu maska. Aizej gan līdz veikalam, pēc tam varēsi man arī izstāstīt kā patika :P

      Dzēst
  5. Cik skaistas bildes! :)
    Mani noteikti ieinteresēja toniks!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!
      Vispār iesaku pievērst uzmanību Antioksidantu sērijai - man no tās ir paticis pilnīgi viss.

      Dzēst