Planeta Organica - Marokāņu šampūns- atsauksme

pirmdiena, novembris 11, 2013

Šodien vēlos pastāstīt par manu jauno, pamata matu kopšanu, ko piekopju jau pusotru mēnesi, un, kas ir mainījusi manus matus.
Divus mēnešus atpakaļ izdomāju, ka, pēc 14 gadu mātu krāsošanas karjeras, gribu atpakaļ savus dabīgos matus, kas man ir tumši pelēkblondi ar rūsganām niansēm. Manu, tobrīd smilšu blondo, matu stāvoklis uz toreizējo momentu bija diezgan traģisks - nelīdzēja ne dārgā, ne lētā kopjošā kosmētika. Mati bija sausi un nespodri. Pieņemot lēmumu par dabīgajiem matiem, notonēju matus tumši pelēkus, kas arī bija pēdējā krāsošanas reize - 2 mēnešus atpakaļ. Tā kā, uz to laiku, bija beigušies arī mani TiGi un Joiko šampūnu un balzāmu krājumi, kā arī tika manīta matu pierašana pie tiem - nolēmu pievērsties pavisam citiem šampūniem un balzāmiem.
Par šīs sērijas Planeta Organica šampūniem biju dzirdējusi daudz no Krievijas blogeriem, kā arī no paziņām, kas visi lielīja to lielisko sastāvu un matu mīkstinošās īpašības.
Pirmais, kas piesaistīja jau veikalā, ir produkta noformējums - austrumniecisks, vienkāršs un ieturēts. Veikalā tika izpētīts arī konkrēti šampūna sastāvs:
Kā redzat - sastāvā ir daudz labu lietu, taču tas nav pilnībā organisks ( kā, varbūt, varētu noprast pēc ražotāja firmas nosaukuma, kurā figurē, mūsdienās, tik ļoti populārais vārds- organica:)) Kā pirmais sastāvā ir ūdens ar melno Marokas mālu piejaukumiem. Uz ūdens bāzes, šampūnam tiek pievienotas eļļas, pēc tam arī sulfāti, hlorīdi un alkohols.

Attīrošais marokāņu šampūns - visiem matu tipiem - uz melno, marokāņu mālu, olīveļļas un ambras ēterisko eļļas pamata - diezgan biezas konsistences, piena šokolādes krāsas šampūns, kas ļoti labi puto un pasakaini smaržo - pēc muskusa, sandalkoka, jau pieminētās ambras un, mazliet, koriandra. Tāda, mazliet komplicēta, "dārga" smaržu kompozīcija. Smarža- diezgan izteikta un intensīva- man matos saglabājas vismaz dienu pēc mazgāšanas. Draugs smaržu novērtēja īsi : "Smaržo pēc tīra, svaiga koka..." Mazrunības daile, kas komentārus neprasa :). Šampūns ļoti labi veic matu dziļāku attīrīšanu, taču tos nesausina, kā arī nekairina galvas ādu.
Marokāņu balzāms - visiem matu tipiem - uz argāna eļļas un organiskā melno piparmētru ekstrakta pamata - manuprāt, lieliski papildina šampūnu. Pēc konsistences pabiezs, mazliet eļļains un tikpat lieliski smaržojošs. Šo, parasti, atstāju uz matiem kādas 5-10 minūtes. Tas piedod matiem vijīgumu, elastību un mīkstumu.
Tieši pēc šiem produktiem, esmu atteikusies no jebkādiem papildus leave- in līdzekļiem. Vienīgais, ko lietoju pāris reizes nedēļā ir argāna eļļa - tīrā veidā uz matu galiem, pirms mazgāšanas ( bet, par to stāstīšu nākošreiz).  Esmu atteikusies arī no žāvēšanas ar fēnu ( iespēju robežās). Dabiski žūstot, pēc šī šampūna un balzāma, mati paliek paklausīgi, gludi, viegli ķemmējami un pārsteidzoši dzīvi. Ir mazinājusies matu lūšana.
Kā jau parasti, viss nekad nevar būt ideāli par 100%. Par produktu mīnusiem:
Kā lielāko mīnusu var minēt matu mazgāšanas biežumu, lietojot šos produktus. Vai pateicoties eļļu kompozīcijai sastāvā, vai neveiksmīgu eļļu savienojumu dēļ - mati ir jāmazgā divreiz biežāk, kā parasti. Savus pārsausinātos matus pirms tam mazgāju vienu reizi 3 dienās, tā, pieklājības pēc, jo, spriežot pēc matu netīrības līmeņa, varētu mazgāt vēl retāk. Pēc šī šampūna + balzāma - mazgāšana prasās jau nākošās dienas vakarā, un trešās dienas rīts jau ir kritisks - mati kļūst saplakuši un nevīžīgi.
Vēl viens mīnuss- iepakojums. Pudelēm ir diezgan stingri pumpji, kurus stipri un enerģiski jāspiež, lai tiktu pie produktiem. Pats pumpis arīdzan ir dīvains- mēdz šļakstīt produktu visapkārt, to spiežot.

Taču, neskatoties uz mīnusiem - mans kopējais matu stāvoklis pēc šiem ir ļoti uzlabojies. Un es zinu, ka, manā gadījumā, tas ir tieši šo produktu nopelns, jo, lietojot citu šampūnu - mani sausie, bojātie, nepaklausīgie mati atgriežas.

Zinu, ka ir vēl citi šampūni no šīs sērijas. Vai kādi ir mēģināti?

You Might Also Like

26 komentāri

  1. Uz šiem skatījos kaut kad, bet uzticību neieviesa. :)
    Laipni lūgta pulciņā - martā svinēšu 2 gadu jubileju, kopš nebalinu vairs savu slotu. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man vēl nieka 5 cm atauguši tikai. Katru nedēļu pie spoguļa ar lineālu :D Kad balināju, tad gan likās, ka ļoti ātri aug un jākrāso katras 3 nedēļas. Tā jau ir, ka viss tiek novērtēts tikai salīdzinot :)

      Dzēst
    2. ...bet kā vienmēr - Tu visu tik lieliski māki pasniegt, ka pat apdomāju izmēģināšanu. :))))

      Dzēst
    3. Vai, paldies! nu, var jau pamēģināt, ja sausi mati. Manuprāt, taukainiem galīgi nederēs.

      Dzēst
  2. izklausās interesanti, bet mani biedē tā biežā mazgāšana - es mazgāju katru otro dienu un, ja man būtu jāmazgā katru, - es nošautos :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, man tā biežā mazgāšana arī ir dilemma. Pagaidām ciešos, jo matu stāvoklis atsver visu. Laikam ideāli būtu lietot šos + vēl kaut kādu pārīti, kas tik ļoti nepadara matus netīrus. Tikai otro līdzekļu pārīti vēl neesmu atradusi :) Ja vēlies- varu arī atliet no šiem, saviem līdzekļiem - izmēģināšanai :)

      Dzēst
    2. būtu feini :) es tev varu piedāvāt barterī Lakme šampūnu un kondicionieri izmēģināšanai - nav gan dabīgi, bet man ļoti patīk. domāti, lai māti būtu nedaudz taisnāki = ar to taisnumu tā, bet kupli un forši. un otrajā dienā izskatās kā pirmās dienas mati :D Pirku BB laikā, atsauksmi arī rakstīšu, bet nu tas tā īsumā :)

      Dzēst
  3. Šīs sērijas šampūnus nelietoju sulfāta dēļ, bet balzami ir mani mīļākie. Lieliski smaržo visi, bet turku kondicionierim smarža man patīk vislabāk, vienkārši pasakaina!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. O, es tieši turku sēriju skatījos veikalā! Vai arī tikpat labi mīkstina? Un pēc kā smaržo?

      Dzēst
    2. Esmu mēģinājusi visus, godīgi sakot, efekts maniem matiem ir vienāds no visiem, mainu tos uz riņķi, lai smarža neapnīk.
      Tam turkam tas aromāts ir tāds vieglāks, nav tik piesātināts, tomēr arī saldens, eksotisks, austrumniecisks. Man vispār īpaši neizdodas aprakstīt aromātus :D

      Dzēst
  4. Man bija turku šampūns un divas maskas no Planeta Organica, par šampūnu varu teikt to, ka nu galīgi nepatika, manus bez tā super sausos, krāsotos matus sausināja galos briesmīgi, bet pašu galvu vajadzēja mazgāt nākamajā dienā. :( Ko nevaru teikt par maskām, bija rozā maska un kaut kāda "ajurvedas zelta", precīzi neatceros, ļoti patika, mati mīksti, spīd, super, rozā patika labāk nekā otrā, bet vienalga, noteikti iesaku izmēģināt kādu!
    Un turku šampūns smaržoja pēc lauru lapas, vismaz manam degunam, kaut gan laikam tas bija eikalipts! :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par to lauru lapu eikaliptu sasmējos :D

      Ar maskām ieinteresēji...kur tādas ir nopērkamas? Neesmu droša, ka "Drogās" manīju.

      Dzēst
    2. Nu,jā,es jūtu lauru lapas. :)))
      Drogās var nebūt,bet diezgan liels klāsts Planeta organica produktu ir pieejami Siberika veikalos,maskas tur ir noteikti,iesaku sākt ar rozā! ;)

      Dzēst
    3. Es gar tām maskām siekalojos veikalā, bet tur tomēr ir silikons. Es cenšos izvairīties no silikonu saturošas matu kosmētikas, tāpēc nenopirku. :(

      Dzēst
  5. es nebalinu matus kopš marta. esmu par sevi ĀRPRĀTĪGI lepna!! un matukrāsa, manuprāt man šobrīd ir perfekta. jo blondajiem pārgāju pāri ar dabīga toņa latviešu pelēko, tā kā saknes nedaudz atšķiras no pārējiem matiem.
    šis šampūns ar balzāmu arī ļoti patika. gan smarža, gan efekts. par mazgāšanas biežumu tev piekrītu. bet pumpīši man gan bija normāli. vienīgais, man šķita, ka šampūns diezgan daudz aiziet un neputo tik labi, vismaz uz ne pārāk tīriem matiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man, šobrīd, pelēkā matu krāsa ir mazliet izmazgājusies - tagad sanāk - saknes tumšākas- gali gaišāki - tāds dabisko, saules pabalējušu matu variants.
      Iespējams - man pumpīši ir brāķēti - tā arī gadās :)

      Dzēst
  6. Diemžēl neesmu saskārusies ar šiem līdzekļiem, bet tas šampūns liekas ļoti labs, ja runā, ka tas labi attīra, nekairina galvas ādu. Tie laikam ir galvenie pamatnosacījumi šampūna izvēlē. :)

    AtbildētDzēst
  7. Man ir abi, mati no viņiem ir spīdīgi, labi attīra, bet manā gadījumā jāmazgā retāk matus ar šiem līdzekļiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paveicies par to mazgāšanu. Es, cik pētīju - bieža mazgāšana ar šiem daudziem ir problēma.

      Dzēst
  8. Es jau zināju, ka daudziem šie produkti padara matus ātri netīrus- izlasīju daudz atsauksmes par to - tam biju gatava :) bet ir vērts paciesties- skatoties uz rezultātu :)

    AtbildētDzēst
  9. Es pēc būtības esmu matu līdzekļu uzkrājēja, un kaut kad laikam pirms mēneša pusotra vai diviem iegādājos komplektiņu no šīs firmas,bet vēl neesmu sākusi lietot. Man ir atjaunojošā līnija "De Provence", bet pirms šī man ir vēl viens cits šampūns rindā, jo es parasti lietoju vienu intensīvāku līniju, bet nākamo ņemu mazāk iedarbīgu. Priecē labā atsauksme, tagad vēl ar lielāku nepacietību gaidīšu, kad sākšu lietot :) Kā arī izskatās, ka mode uz blondajiem matiem šogad ir pārgājusi gandrīz visām. Es arī gandrīz gadu vairs nekrāsoju!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, spilgtās blondīnes vairs nav modē :) padalies - cik daudz Tev ir mati atauguši gada laikā?

      Dzēst
    2. Parakņājos bilžu arhīvos, un izrādās, ka gads gan vēl būs tik kādā februārī, bet pagaidām ir 15 cm.

      Dzēst