Nubian Heritage - Goat's milk & Chai lotion - SPA kopšana mājās

ceturtdiena, oktobris 10, 2013

Šoreiz gribu izstāstīt par savu pēdējā laika atklājumu - pilnīgi dabisku, organisku un burvīgi smaržojošu ķermeņa losjonu, ar kuru man ir smags iemīlēšanās romāns jau mēnesi.
Par kompāniju Nubian Heritage uzzināju pavisam nejauši - meklējot interneta plašumos dabiskos losjonus, kas smaržo pēc austrumiem, sandalkoka, ambras un mana 2009.gada Indijas ceļojuma. Arī kompānijas rašanās stāsts ir interesants- divi bērnības draugi, dzimuši Libērijā, emigrējuši uz ASV pēc pilsoņu kara, dibina kompāniju, kas balstās uz viņu bērnības atmiņām par ķermeņa kopšanu ar dabīgajiem līdzekļiem. Amerikā pirmie ķermeņa sviesti un ziepes tiek pārdoti, turpat, Hārlēmā, uz ielas. Tālāk - pelnrušķītes karma - kopš 1992.gada uzņēmums ir attīstījies ļoti strauji. Produktu klāsts audzis 10- kārtīgi, tos mīl un novērtē visā pasaulē, galvenokārt, par organisko sastāvu un neierastajām, burvīgajām smaržu kombinācijām.
Par losjonu - pirmais, kas pārsteidza - sastāvs. Pirmajā vietā sastāvā ir šī sviests, tālāk seko ēteriskās un bāzes eļļas un ekstrakti, tas arī viss. Nekādu parabēnu, sulfātu, DEA, PABA, sintētisko smaržvielu vai krāsvielu.
Ja sākotnēji šo losjonu pasūtīju tikai smaržas un organiskā sastāva dēļ ( rudens man ir alerģijas laiks), tad , jau pirmo reizi, lietojot biju pārsteigta par to kā mainījās mana sausā ķermeņa āda - neticami, maiga, mitrināta un labi pabarota, pat pēc nākošās dušošanas reizes. Izslavēto losjona smaržu ir grūti aprakstīt - ražotājs to traktē kā kazas piena un chai ( indiešu garšvielu tēja ar pienu) smaržu. Man losjons smaržo pēc austrumu garšvielām maigā versijā, mazliet pēc kardamona, mazliet pēc sandalkoka un ambras, mazliet pēc vaniļas un rozēm ( sastāvā ir rožu ekstrakts), mazliet pēc saussērža ziediem, un, tas viss uz piena bāzes. Smarža ļoti maiga, taču pietiekami stipra un noturīga, lai man jautātu, kādu parfīmu es lietoju. Viena no draudzenēm šo salīdzina ar Escada Magnetism ( bāzes notis šim parfīmam arī ir sandalkoks, ambra un vaniļa).
Losjona konsistence bieza. Par losjonu man to būtu grūti nosaukt - drīzāk pabiezs ķermeņa sviests.
 Šo lietoju uz miklas ādas, pēc dušas. Tieši tā ir visvienkāršāk losjonu vienmērīgi izsmērēt pa visu ķermeni, un patēriņš ir minimāls. Man pietiek ar, apmēram, valrieksta lieluma piciņu. Konsistence - biezam, treknam, uzkultam krējumam līdzīga. Ādā iesūcas 5 minūšu laikā. Smarža turas vismaz 3-4 stundas. Iesūcas arī drēbēs, bet, es to neuzskatu par mīnusu, jo smarža man liekas dievīga - austrumnieciska, sievišķīga, rudenim piemērota.
Vienīgais mīnuss - iepakojums. Tā kā losjonam ir bieza konsistence, to ir pagrūti izspiest no pudelītes- nākas to spaidīt un kratīt. Šobrīd esmu pudelītes pusē, un kratīšana paliek aizvien ilgāka. Plānoju šo losjonu pārlikt uz kādu citu trauku, no kura dabūšana būtu vieglāka.

Savējo pasūtīju no iherb.com. Cena - 8$.

Šobrīd gaidu vēl dažus šīs firmas produktus. Trāpīgi pateica kādā forumā - " Sākot lietot šīs firmas produkciju, ir grūti beigt, un pārslēgties uz kaut ko citu, jo tā apmierina gandrīz visas cilvēka maņas - smaržu, tausti un redzi."

p.s. - Arī šoreiz man piešķīra atlaižu kodu - MVG105. Nezinu īsti kā tas strādā, bet, zinu, ka var dabūt 10% atlaidi pirmajam pirkumam no mājaslapas.

You Might Also Like

13 komentāri

  1. tik kārdinoši aprakstīji... :) es tik ar šī sviestu nedraudzējos, pareizāk, mana āda nepanes :) bet kādai dāvainai - forši :)

    BTW, tas ir canond 5d, ko tu izmanto?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, tas ir Canon 5D mark 2, objektīvs 50mm.

      Un, jā...visi šīs firmas produkti ir ummmmm. Nevaru savus citus sagaidīt, un jau domāju par Ziemassvētku dāvanām arī. :)

      Dzēst
  2. skaidrs. es cītīgi vīram centos iegalvot, ka man nevajag 50mm objektīvu, bet, skatoties, dažādus attēlus netā, sāku pārdomāt :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man 50 mm viens no mīļākajiem objektīviem. Smuki portreti sanāk, smuku blur'ainu fonu var uztaisīt.

      Normāla diskusija skaistuma blogā :D

      Dzēst
    2. vai ne :D bet skaistums taču ar kaut ko ir jāiemūžina :D

      Dzēst
  3. Man bija Nubian Heritage dušas želeja. Smarža mmmm burvīga. Iepakojums gāja ļoti ilgi, jo konsistence bieza un līdz ar to maz tērējās.

    Canon 50mm objektīvs ir laba investīcija. Mūsmājās tas ienāca vasarā, esam ar vīru nu ļoti apmierināti tieši dēļ smukajiem portretiem ar blur fonu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es šobrīd gaidu gan dušas želeju, gan izslavētām melnās ziepes. Redzēs, vai romāns ar šo ražotāju pāraugs nopietnās attiecībās :)

      Dzēst
  4. Man ir bijis papaijas- kokosriekstu losjons, es biju pasuutiijusi vasaras saakumaa, bet taa arii palika plauktaa liidz rudenim, jo konsistence prieksh vasaras par biezu un treknu. Pilniigi piekriitu par iepakojumu, ljoti neparociigs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. oooo - es tieši papaijas losjonu gribēju sūtīt nākošo :) kā patīk smarža?

      Dzēst
  5. Tu vienmēr tik skaisti visu apraksti, ka gribas iegādāties. :)

    AtbildētDzēst
  6. Meitenes, vai ir janaksa ari kada muita par sutijumu?paldies.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Muitas nodoklis ir jāmaksā, ja kopējā sūtījuma summa pārsniedz 22eiro.

      Dzēst