Joico Colour Endure - neparasts šampūns blondīnēm

otrdiena, februāris 26, 2013

Jūs taču zināt kā izvēršas situācija, ja ceļojumam ir paredzēta bagāžas krāmēšana - plānošana, ko ņemt un ko atstāt, cik ņemt, lai soma nepārvērstos par lielu kosmētikas maku, un, tai pat laikā, lai ceļojuma laikā izskatītos pēc cilvēka. Tieši tādā veidā, ceļojuma somā nonāca šis sen aizmirstais Joico Colour endure lillā šampūns un kondicionieris - tilpumi atbilstoši ( jā, mazās pudelītes mūsmājās ilgi nedzīvo - šie 300ml tilpumi bija tieši laikā). Tātad, izjūtas, atsauksmes un veselīga kritika pēc 2 nedēļu ilgas lietošanas:
Ražotājs sola - " Ikdienas lietošanas šampūns blondiem vai sirmiem matiem, kas satur violēto krāsvielu, kas nodrošina maksimālu matu tonēšanu un neitralizēšanu. Spodrina matus, kas izbalējuši, matu krāsai oksidējoties, aizsargā matu krāsas noturīgumu".
Šampūna krāsa tiešām atgādina padomju laiku tinti - piesātināti lillā. Esmu lietojusi dažādus lillā šampūnus, taču, šis ir pirmais, kam krāsa ir tik ļoti piesātināta, ka, nereti, neuzmanīgi rīkojoties, krāsoja lillīgus gan nagus, gan dušas sienas. Tas arī viens no diviem mīnusiem. Šampūns tonē matus fantastiski - neveido zilganas šķipsnas kā citi šampūni, izlīdzina krāsu un piedod spīdumu. Lai arī PH līmenis ( 4.5- 5.5) ir pielāgots mazgāšanai, gan hlorētam ūdenim, gan ūdenim ar augstu cietību, mati pēc šī šampūna bija mazliet sausi. Pat ne sausi, drīzāk izmazgāti līdz tādai dziļai tīrības pakāpei, ka likās mazliet nedzīvi ( pluss, protams, ir tāds, ka arī tīri mati palika krietni ilgāk - nekādas matu taukainuma pazīmes, lietojot šo šampūnu netika manītas, vispār).
Domāju labot matu "skrapstošo tīrību" ar lillā kondicionieri - Joico Colour endure violet conditioner. Ražotājs sola - " Kondicionieris ar krāsas pigmentiem. Palīdz saglabāt skaistus, aukstus blondus matu toņus un novērš krāsas izbalēšanu un dzeltenos toņus, kuri rodas sirmo matu oksidēšanas procesā".
Realitāte- neredzu šim kondicionierim vispār nekādu jēgu, ne ietekmi. Tas nav pietiekami krēmīgs un bagātīgs, lai mitrinātu matus, arī lillīgākus tos nepadara - un nevajag arī - šampūns savu tipogrāfijas tonēšanas darbu izdara pamatīgi, uz 10 ballēm. Arī turot to kā matu masku, nekādas izmaiņas elementārā matu mitrināšanā, ko var veikt jebkurš lēta gala kondicionieris, nemanīju. Vienīgais pluss - smarža ( ja tas vispār var būt pluss) - smaržo mazliet pēc ķiršiem, mazliet pēc ēteriskajām eļļām un, mazliet, pēc profesionālajām matu krāsām. Vēl joprojām, rakstot šo rakstu, ik pa laikam attaisu pudelīti un pasmaržoju - nu, burvīgi!
Esmu atklājusi 2 veidus kā vislabāk lietot šos divus produktus:
1) Sajaucam šampūnu ar kondicionieri un mazgājam mazliet ilgāk, nekā parasti, pēc tam liekam matos ieliekam matu masku - jaukais tonējuma efekts paliek, matu pārlieku tīrā, skrapstošā tīrība pazūd, mati ir smuki tonēti un mitrināti.
2) Ceļojuma variants - Pie smaidīga turku vectēva, kaimiņu mājas austrumu garšvielu kioskā, nopērkam nerafinēto kokosriekstu eļļu ( jā, to pašu ar kokosriekstu skaidiņām), stundu pirms matu mazgāšanas ieliekam kokosriekstu eļļu matos, pēc tam mazgājam ar Joico šampūnu.  Ja nav laika un ir jāskrien baudīt saule, pavasaris un pilnīgas atslodzes labumi, ņemam eļļu divreiz vairāk un liekam uz 20-30 minūtēm. Efekts - satriecošs - dzīvīga matu krāsa un pabaroti mati. 

Bet, vispār, mans pavasaris jau ir sācies un esmu atpūtusies. Mozaikas gabaliņi, par to, ko redzēju, sajutu un dzirdēju, kamēr biju prom vēl sekos - vien jātiek galā ar 8GB bildēm.


You Might Also Like

0 komentāri