Sveiciens maijā!

ceturtdiena, maijs 01, 2014

Ilgi biju prom. Tam ir attaisnojoši iemesli, kā vienmēr :)
Tā kā aprīlis man bija izdevies dikti piesātināts mēnesis, gan ar darbiem, gan ar dažnedažādiem pārdzīvojumiem - labiem, un ne tik ļoti labiem. Esmu piedalījusies dikti daudz, dažādos interesantos projektos, satikusi un iepazinusi daudz jaukus cilvēkus, ir uzņemtas daudz skaistas bildes ar skaistiem cilvēkiem. Turklāt, arī mūsu mājīgā, klusā centra dzīvokļa ēra ir beigusies- maija beigās man būs pavisam cita, divreiz plašāka dzīvesvieta. Tāpēc šobrīd aktīvi notiek mantu pakošana un vešana, kā arī remonta pabeigšana un interjera plānošana, ar visām no tā izrietošajām sekām - interjera blogu šturmēšana, renovēšana, pazudušo mantu meklēšana katru rītu, un meditēšana mēbeļu veikalos ar mērlenti rokā.
Aprīļa sākumā, piespiedu kārtā, šķīros arī no sava godam trīs gadus nokalpojušā, Kalkhoff Jubilee divriteņa, kas tika nekaunīgi nozagts man deguna priekšā.
Aprīlis man izvērtās arī par nopietnu veselības problēmu mēnesi. Tieši tāpēc,esmu dikti priecīga par pirmo maija dienu, ka svinu to ar pašas ceptu pikanto laima/ruma siera kūku ( recepte - zemāk :) Mans maijs solās būt pārmaiņu pilns, taču, ceru, mierīgāks un harmoniskāks kā aprīlis.

Tiekamies pavisam drīz!

P.S: Kūkas recepte ātrajā izklāstā:
Sablenderējam 2 - 3 paciņas " Selgas"vai jebkāda cita ražotāja piparkūku cepumus
Sajaucam ar 150 g sviesta un izmīcam viendabīgu masu, pieliekam laima sīrupu un tumšo rumu
Viendabīgi izklājam masu kūkas pamatnē ar noņemamām malām
Atsevišķā traukā liekam 400g Filadelfijas siera, maisot pakāpeniski pievienojam sulu no 2 laimiem + rīvētu laima miziņu+cukurs pēc garšas.
Blenderī putojam 200ml 35% saldā krējuma. Gatavo saldo krējumu iecilājam jau gatavajā siera masā. Pievienojam ruma esenci, izmaisām un liekam virsū gatavajai cepumu pamatnei.
Kūkai vismaz 4- 5 h ir jāatpūšas ledusskapī. Pēc tam var dekorēt un baudīt. Zinu, ka piparkūkas pamatnē izklausās diezgan dīvaini maija mēnesī :), bet tieši tās dod tādu kreptīgu, pikantu, aromātisku garšu.



You Might Also Like

4 komentāri

  1. Izskatās ļoti garda kūka! Un pilnīgi žēl par Tavu riteni. :( Vispār kāda nekaunība, acu priekšā nozagt!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ir, ir garda :) Par to riteni - nu, tāda ir dzīve. Nekaunīgi, skaudīgi un ļauni cilvēki apkārt ir pietiekami daudz.

      Dzēst
  2. Jauki būtu ielūkoties arī jaunajā interjerā! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Domāju varētu kaut ko pabildēt, bet līdz tam vēl ļoti tāls ceļš ejams :) Man mājās mūžīgais remonts ir bijis parasti - vienmēr kaut ko mainu un pilnveidoju. Dzīvesvietu, kuru tagad pametīsim, tas aizņēma 2 gadus :D

      Dzēst